1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dört rakibe karşı yarışacak
Dört rakibe karşı yarışacak

Dört rakibe karşı yarışacak

FIFA başkanlığı için adaylık başvuruları dün tamamlandı. KTFF Danışmanı Jerome Champagne’in 4 rakibi var

A+A-

FIFA’nın 65’inci kongresi 29 Mayıs tarihinde İsviçre’nin Zürih şehrinde düzenlenecek. Başkanlık seçiminin de yapılacağı kongre öncesinde FIFA başkan adaylığı için 5 isim başvuruda bulundu. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Danışmanı ve eski FIFA Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Jerome Champagne’de adaylık başvurusu yaparken, seçimde 4 diğer aday ile karşılaşacak. Mevcut FIFA Başkanı Sepp Blatter’in yanı sıra FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve eski futbolcu Luis Figo, başkanlık seçiminde Champagne’in rakibi olacaklar. Daha önce aday olduğunu açıklayan eski futbolcu David Ginola adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Blatter son gün açıkladı
FIFA Başkanı Sepp Blatter başvuruların son günü olan dün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu açıkladı. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag, adaylığı doğrultusunda kendi ülkesi dışından Belçika, Faroe Adaları, Romanya ve İsveç’ten destek aldığını duyurdu. Diğer ülkelerden destek almak için çalışmalara başlayacağını açıkladı.

Ginola çekildi
Eski Fransız futbolcu David Ginola geçtiğimiz günlerde aday olduğunu açıklamıştı. Ginola’nın adaylığını bir bahis şirketi finanse ediyoru fakat Ginola başvuruların tamamlanmasına kısa bir süre kala adaylıktan çekildiğini duyurdu. Eski Portekizli futbolcu Luis Figo geçtiğimiz günlerde “İnternette FIFA adını aradığınızda ‘skandal’ kelimesi karşınıza çıkıyor” diyerek aday olduğunu açıklamıştı.

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur