Dört finalistin üçü tamam

Dört finalistin üçü tamam

Hentbolda Büyükler Liglerinde finale yükselen üç takım netleşti

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Liglerinde üç takım finale yükseldi. Oynanan ikinci karşılaşmalar sonunda Doğu Akdeniz Üniversitesi kadınlarda ve erkeklerde final vizesi alırken, kadınların bir diğer finalisti Yakın Doğu Üniversitesi oldu.

 

Kadınlarda YDÜ – DAÜ finali

Büyük Kadınlar Play-off mücadelesinde Pazartesi akşamı oynanan karşılaşmada YDÜ konuk ettiği DİGEM’i 28-24 mağlup ederek seriyi 3-0 yaptı ve finale yükseldi. Önceki akşam oynanan karşılaşmada DAÜ konuk ettiği Esentepe’yi 33-29 mağlup ederek final vizesi aldı. Böylelikle finalin adı YDÜ – DAÜ olmuş oldu.

 

DAÜ finalde, UKÜ avantajlı

Erkeklerde Yükseliş ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasındaki mücadeleden 38-23’lük skorla galip ayrılan UKÜ seriyi 2-0 yaptı. UKÜ ile Yükseliş bugün serinin üçüncü maçında karşı karşıya gelecek. UKÜ galip gelmesi halinde finale yükselecek. Yükseliş’in galip gelmesi halinde serinin dördüncü maçı Pazartesi günü oynanacak. Play-off’un diğer mücadelesinde ise DAÜ konuk ettiği Gençlik Gücü’nü 30-28 yenerek seriyi 3-0 yaparak adını finale yazdırdı.

 

Üçüncülük 31 Mayıs, final 1 Haziran’da

Hentbolda Play-off yarı final mücadelesinde mağlup olan ekiplerin yer alacağı üçüncülük mücadelesi 31 Mayıs Perşembe günü oynanacak. Final maçları ise 1 Haziran Cuma günü yapılacak. Her iki kategorideki karşılaşmalar tek maç üzerinden oynanacak ve karşılaşmalar Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak.

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.