1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Domates üreticileri: “Piyasada 7.5 TL’den pahalı ürün olamaz”
Domates üreticileri: “Piyasada 7.5 TL’den pahalı ürün olamaz”

Domates üreticileri: “Piyasada 7.5 TL’den pahalı ürün olamaz”

Domates üreticileri adına konuşan Alim Duman, basında domates fiyatının 15 TL’ye kadar yükseldiğine yönelik haberlerin çıktığını, bunların gerçeği yansıtmadığını aktararak, “domatesin fiyatı en fazla 7.5 TL’dir, 15 TL’ye olması mümkün değil” dedi.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Domates üreticileri, topraktan çıkan ürünün 3.5 TL’ye mal olduğunu, tüccara 5 TL’den satış yaptıklarını belirterek, marketlerde 7.5 TL’nin üzerinde ürün bulunmadığını iddia etti.

YENİDÜZEN’e ulaşan domates üreticisi Alim Duman, basında domates fiyatının 15 TL’ye kadar yükseldiğine yönelik haberlerin çıktığını, bunların gerçeği yansıtmadığını aktararak, “domatesin fiyatı en fazla 7.5 TL’dir, 15 TL’ye olması mümkün değil” dedi.

“Girdi maliyetleri yüksek”

Domates üreticileri adına açıklamada bulunduğunu söyleyen Duman, üretimde girdi maliyetlerinin yükseldiğini belirterek, ilaç, tohum ve işçi ödemelerinin fazla olduğunu aktardı.

Tonaj bazında rekoltenin ise düşük olduğunu aktaran Duman, domatesin kendilerine 3- 3.5 TL’ye mal olduğunu ifade etti. Piyasada 15 TL’ye domates satışının olmadığını iddia eden Duman, “bir kasa domatesin üzerinde 15 TL yazan fotoğrafı çekip attılar. Bu doğru değil. Üreticileri zor durumda kaldı. Hangi markette bu fiyata satılır açıklanmalıdır” dedi. Duman, domates fiyatıyla ilgili basında çıkan haberler için de hukuk yoluna gideceklerini ifade etti.

yeniduzen-satin-aliniz-825.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
Etiketler : ,