1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doluluk oranı ortalaması yüzde 39
Doluluk oranı ortalaması yüzde 39

Doluluk oranı ortalaması yüzde 39

KITOB, Şubat ayında tüm otellerde doluluk oranlarını açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Şubat ayında tüm otellerde doluluk oranının ortalama yüzde 39 olduğunu açıkladı.

KITOB, Şubat 2014’e göre tüm otellerin doluluğunda yüzde 11’lik, Ocak 2015’e göre ise yüzde 3’lük bir artış gerçekleşti.

KITOB, otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerinin Şubat 2015 doluluk oranlarını açıkladı.

Açıklamaya göre, 5 yıldızlı büyük tesisler şubat ayında yüzde 52 oranında doldu. Bu tesislerin Şubat 2015 doluluk oranında, Şubat 2014’e göre yüzde 11 oranında bir yükselme, Ocak 2015’e göre ise de yüzde 2 bir düşüş gerçekleştiği kaydedildi.

Küçük otellerin Şubat 2015’teki doluluk oranı ise yüzde 27 oldu. Bu tesislerin doluluk oranları, Şubat 2014 ve Ocak 2015’e göre yüzde 23 yükseldi.
KITOB, doluluk oranlarıyla ilgili değerlendirmesinde, 5 yıldızlı tesis doluluklarının şubat ayı doluluklarında, geçen yıla göre olumlu gelişmeler gözlense de geçen aya göre düşük olduğu tespitinde bulundu. Değerlendirmede, “ Her ne kadar kapalı tesis sayısında herhangi bir iyleşme görülmese de açık tesislerimiz doluluklarında artış gözlenmiştir” denildi. Açıklama, şöyle devam etti:“Mevsimsel değişimler nedeniyle bu aylarda görülen düşük doluluk oranlarının kıpırdanmaya başladığı gözlenmektedir. Özellikle bu oranların mart ayından itibaren yükselişe geçmesi ve yine mevsimsel kapalı durumda olan otellerin yavaş yavaş açılması beklenmektedir. Bazı otellerin sezona hazırlık dönemlerine girmesi de beklenmektedir. Ayrıca, adamızın en yeşil zamanlarından olması ve ayrıca ülkemizdeki endemik orkidelerin, lalelerin açılmaya başladığı ay olan mart ayında yürüyüş gibi özel ilgi aktiviteleri sezonu da başlamaktadır. Bu itibarla önümüzdeki ay yani mart ayında küçük tesislerimizin doluluklarda artış olması da beklenmektedir” (tak)

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur