1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Doluluk oranı %48… Dramatik bir düşüş var”
“Doluluk oranı %48… Dramatik bir düşüş var”

“Doluluk oranı %48… Dramatik bir düşüş var”

Kıbrıs Türk Ötelciler Birliği (KITOB), Kasım ayı doluluk oranlarını açıkladı, ‘dramatik düşüşe’ işaret etti

A+A-

KITOB’un; otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin her ay yayınladığı doluluk oranı raporlarında tüm otellerin doluluk ortalaması %48 olarak belirlendi ve “Her kasım ayında olduğu gibi bu Kasım ayında da doluluklarda dramatik düşüler gerçekleşmiştir” dendi. KITOB’dan yapılan açıklamaya göre, Kasım ayı kapalı otel sayısının ay başında iki iken, ay sonunda yediye yükseldiğine dikkat çekildi ve

“Mevsime bağlı olarak kapalı ve boş otel sayısı artarken ülkemizdeki süregelen olumsuz gelişmeler bu sektör için daha da zor şartlar yaratmaya devam etmektedir” dendi.

5 yıldızlı oteller…

5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Kasım 2014 ayında %61 oranında oldu. Buna göre, 2013 yılının Kasım ayına göre %7 oranında bir düşüş yaşanırken, geçen Ekim 2014 ayına göre ise %36 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Küçük oteller…

Küçük otellerin Kasım 2014 ayında doluluk oranı %34 oldu. Buna göre; 2013 yılının Kasım ayındaki doluluk oranının bu yıl da aynı düzeyde kaldığı görüldü.Geçen Ekim 2014 ayına göre ise Kasım 2014 doluluk oranında %80 düzeyinde dramatik bir düşüş oldu

Tüm oteller…

Tüm Otellerin doluluk oranı ortalaması ise %48 oldu. 2013 yılının Kasım ayına göre tüm oteller doluluğunda %2 lik bir düşüş yaşanırken, geçen Ekim 2014 ayına göre ise %50 düzeyinde bir düşüş gözlemlendi.

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur