1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Dolu dolu bir sezon geçirdik”
“Dolu dolu bir sezon geçirdik”

“Dolu dolu bir sezon geçirdik”

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu (KKDF) Başkanı Gürtap Davutoğlu geride bırakılan sezonu değerlendirdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Darts Federasonu (KKDF) Başkanı Gürtap Davutoğlu, geride bırakılan sezonu değerlendirdi. Davutoğlu “Dolu dolu bir sezon geçirdik” derken daha yapmaları gereken şeyler olduğunu dile getirdi.
İlk defa bu sezonu hakemli olarak oynattıklarını, geçtiğimiz yıl açılan aday hakem kursu ile Süper Lig, Birinci A ve B liglerini aday hakemlerle oynattıklarını aktaran Davutoğlu, “İlk olması ile birlikte ufak tefek hatalar oldu ama bunlar sonuca yansıyan hatalar değildi” şeklinde konuştu. Kendi içlerinde hataları görerek değerlendirdiklerini belirten Davutoğlu, 25-26 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri Hakem Gelişim Semineri ile çalışmaları sürdüreceklerini ve hakemlerin ‘Bölge Hakemliği’ne  hak kazanacağını dile getirdi.

Davutoğlu “Seminer bizim için önemli”
Seminerin kendileri için önemli olduğunu ve gelecek yıl için hataların daha da azalmasını planladıklarını söyleyen Davutoğlu, Türkiye’den MHK Başkanı Gediz Kalkan’ın adaya gelerek semineri vereceğini, aday hakemlik için talep olduğunu ve bu kursun da seminer içerisinde olacağını kaydetti.
Davutoğlu önceki yıl birçok kez Disiplin ve Ceza Kurulu’nun işlediğini ancak bu yıl hakemlerin olmasından dolayı kurula iş düşmediğini aktardı. Davutoğlu “Bu da insanların centilmence ve kurallara uygun bir şekilde yarıştığının göstergesidir” dedi.

“Türkiye’de bizim lisanslarımızla yarışıyorlar”
Geride bırakılan sezon Süper Darts Ligi, Birinci A ve B Liglerinin yanı sıra Ferdi Darts Şampiyonası ve Federasyon Kupası’nı tamamladıklarını söyleyen Davutoğlu yurt dışı organizasyonlara katıldıklarını belirtti. “Spor Dairesi ile konuşarak geçtiğimiz yılın en iyi 4 sporcusunu Türkiye ayaklarına gönderdik” diyen Davutoğlu, bunun sporcular için önemli bir motivasyon olduğunu söyledi. Türkiye Bocce, Bowling ve Darts Federasyonu ile daha önce yaptıkları görüşmelerle bunu gerçekleştirdiklerini, onların da KKDF’ye bazı konularda yardımcı olduğunu belirten Davutoğlu “Daha önce sporcularımız Türkiye’deki organizasyonlara Türkiye lisansı ile katılmak zorundaydı ancak yaptığımız görüşmelerde bunu kaldırdık. Bizim lisanslarımızla katılıyorlar” dedi.

“Göreve devam etmek istiyoruz”
Eylül veya ekim ayında gerçekleştirilecek Genel Kurul’da göreve devam etmek istediklerini söyleyen Davutoğlu “Çünkü ortaya koyduğumuz bir sistem var. Bu sistemin tam oturması için devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla bunu değerlendireceğiz. Yeni hedeflere doğru yol almamız gerek. En büyük sorunumuz lokal sorunudur. Tam teşekküllü bir salon ile 7’den 70’e herkesin gelebileceği 1 proje yapmamız lazım. Ülkede darts öyle bir noktaya geldi ki, bu kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bize ait bir salonun olması için çalışmalara başlamalıyız” dedi.
Davutoğlu Spor Dairesi’nin bugüne kadar önemli destekleri olduğunu ve ellerinden geldiği kadar federasyona destek olduğunu belirtirken 2002 yılından beridir her yıl kendilerine Ana Sponsor olarak destek veren Efes Pilsen’in de hatırı sayılır bir rakamı ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

“Amaç her zaman hedef koymak”
Davutoğlu amaçlarının sporcuların özellikle bu spora ciddi bir şekilde bakan kişilerin en iyi şekilde yarışmaları için ortamı yaratmak, kaliteyi sağlamak ve sporcuların önlerine her zaman hedef koymak olduğunu belirtti. “En önemli sıkıntı kulüplerimizin kurumsallaşması, buna önem veriyoruz” diyen Davutoğlu “Kulüp bir yıl gelip yarıştıktan sonra bir yıl sonra maddi sıkıntılardan dolayı yer alamayabiliyor. Bazı kulüpler ciddi olarak bakıyor ve kaynak buluyor. Bu gibi kulüplere dartstaki kaliteyi arttırma adına ihtiyaç vardır” dedi. Ciddiyetin kendileri için önemli olduğunu aktaran Davutoğlu “Dünyada her ne kadar tartışması olsa da dartsı bir spor olarak görmeliyiz” diye konuştu.

22 Nisan’da balo, yazda Avusturya
22 Nisan’da gerçekleştirecekleri balo ile Süper Lig ve Birinci Lig şampiyonlarına kupalarını vereceklerini belirten Davutoğlu, yazda Dünya Darts Federasyonu tarafından düzenlenen Avusturya Açık Darts Turnuvası’na federasyon karması olarak katılacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur