1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dolandırıcılık soruşturmasına güven yok
Dolandırıcılık soruşturmasına güven yok

Dolandırıcılık soruşturmasına güven yok

Aykut Arcan isimli iş insanından 724 bin TL alacağı bulunduğunu söyleyen bir grup mağdur, dolandırıcılık soruşturmasının sağlıklı bir şekilde yürümediğini savundu

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Aykut Arcan isimli iş insanının yazdığı yüklü miktardaki çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle zor günler yaşayan mağdurlar, hukuk yoluna başvurmayacaklarını açıkladı.
Aykut Arcan’dan 724 bin TL alacaklarının bulunduğunu söyleyen bir grup mağdur, dün YENİDÜZEN’i ziyaret etti, yetkililere seslendi.
Mağdurlar, karşılıksız çıkan çeklerin 2 milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, Arcan’ı “sahtekarlık ve dolandırıcılıkla” suçladı.
Arcan hakkında başlatılan soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’in istifa etmesi gerektiğini savunan mağdurlar, Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler hakkında da soruşturma açılmasını istedi.
Mağdurlar, Pervin Gürler ve kızı Revin Gürler’in olayın duyulması öncesinde karşılıksız çıkan çeklerden haberdar olduklarını da iddia ederek, Revin Gürler’in kendisine ait mal varlığını 23 Eylül’de babası Recep Gürler’e devrettiğini öne sürdü.
Güvence istediklerini söyleyen vatandaşlar, sorun çözülmemesi halinde PGM ve Pervin Gürler’in evi önünde çadır eylemi başlatacaklarını açıkladı.
Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan vatandaşlar, “çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Huzurumuz kalmadı, psikolojimiz bozuldu” şeklinde konuştu. 
Aykut Arcan’ın annesi ile de görüştüklerini söyleyen vatandaşlar, “Arcan’ın annesi bize oğlunu Oshan Oto Galeri’nin sahibinin kandırdığını, karşılıksız çıkan çekleri ödeyeceğini söyledi” dedi.

“Gürler’in damadı olduğunu söyledi, güvenimizi kazandı”

Mağdurlar, Aykut Arcan ile daha önce çalışmadıklarını, Arcan’ın kendilerine internet yoluyla ulaştığını söyledi.
“Araçlarımızı internetteki bir sitede satılığa çıkardığımızı yazdık. Ertesi gün Aykut aradı ve bize teklifte bulundu, bizde araçlarımızı sattık” diyen mağdurlar, Arcan’ın kendilerine PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı olduğunu söyleyerek güven kazandığını belirtti.

“Aykut’un izini bulduk”

Çekleri karşılıksız çıkan vatandaşlar, PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’in damadı Aykut Arcan’ın izini bulduklarını söyledi.
Arcan’ın İstanbul Bakırköy’de kendisine ait bir apartmanda kaldığını tespit ettiklerini açıkladı.
Apartmanda görevli bir kişiyle görüştüklerini anlatan vatandaşlar, söz konusu görevlinin kendilerine Arcan’ın 4 gün önce apartmandan ayrıldığını söylediğini aktardı.


İfadeler alındı, çeklerin kopyası poliste

Mağdurlar, çeklerin karşılıksız çıkması üzerine Mağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunduklarını ve olayla ilgili ifade verdiklerini söyledi.
Arcan ile ilgili tüm şikayetlerin Mağusa Polis Müdürlüğü’nde toplandığını belirten mağdurlar, şu ana kadar 13 kişinin polise giderek şikayette bulunduğunu aktardı.
Mağdurlar ayrıca Arcan tarafından yazılan ve karşılıksız çıkan çeklerin kopyasını da polise teslim ettiklerini kaydetti.

----------

“Revin mallarını babasına devretti”

Mağdurlar, Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler’in kendisine ait mal varlığını 23 Eylül’de babası Recep Gürler’e devrettiğini iddia etti.
Revin Gürler’in de kocası Aykut Arcan tarafından yazılan karşılıksız çıkan çeklerden haberdar olduğunu savunan mağdurlar, “Revin Gürler, bu olay duyulduktan sonra neden kendisine ait malları babasının üzerine yaptı. Yapılanlar ne anlama geliyor? Bu işin içerisinde Revin Gürler’de vardır” şeklinde konuştu. 


“Pervin Gürler istifa etmeli”
Vatandaşlar, Aykut Arcan aleyhinde yürütülen soruşturmanın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’in istifa etmesi gerektiğini savundu.
Şu andaki soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sürmediğini iddia eden vatandaşlar, “Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Pervin Gürler istifa etmelidir. Gürler’in istifasının ardından soruşturma devam etmelidir” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ayrıca bu olayların duyulmasının ardından Pervin Gürler’in,  damadı Aykut Arcan’ın yurt dışına çıkışını engelleyebileceğini ancak bunu yapmadığını da öne sürdü.

“PGM önünde çadır eylemi yapacağız”
Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan vatandaşlar, sorunun çözülmemesi halinde Polis Genel Müdürlüğü ve Pervin Gürler’in evinin önünde çadır eylemi başlatacaklarını açıkladı.
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nı da göreve davet ederek, “Herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

“Psikolojimiz bozuldu”
Yaşananlar nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, evlerinde huzur kalmadığını, kendileriyle birlikte ailelerinin de zor günler yaşadığını söyledi.
Bazıları emeklilik parasını çekerek aldığı araçları Aykut Arcan’a sattığını, bunun karşılığında da aldıkları çeklerin karşılıksız çıktığını ifade etti.
“Çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız” diyen vatandaşlar, “bütün birikimimiz elimizden gitti. Bir açıklama, güvence istiyoruz” şeklinde konuşarak dert yandı.

“Revin Gürler’e de soruşturma açılmalı”
Şikayetlerini dile getiren mağdurlar, Aykut Arcan’ın yazdığı çeklerin birçoğunun Revin Gürler ile ortak hesaptan olduğunu, bu yüzden Revin Gürler aleyhine de soruşturma açılması gerektiğini savundu.

“Bu işin içinde Oshan Oto Galeri de vardır”
Aykut Arcan tarafından satın alınan birçok arabanın Yeniboğaziçi’ndeki Oshan Oto Galeri’de toplandığını iddia eden vatandaşlar şöyle konuştu: “Aykut bizden aldığı araçları Oshan Oto Galeri’ye daha ucuza satardı. Bu şekilde birçok araç, bu galeride toplandı. Bu galerinin sahibi araçların piyasa değerini bilmiyor mu? Neden şüphelenmedi? Bu işin içinde oda vardır. Aykut ile işbirliği yaptılar. Yaşananlar sahtekarlıktır” dedi.

“Arcan’ın annesi Oshan Oto Galeri’yi suçladı”
Vatandaşlar, yaşananların ardından Aykut Arcan’ın annesi ile görüştüklerini söyledi. Vatandaşlar, Arcan’ın annesinin kendilerine “Benim oğluma en büyük kazığı Oshan Oto Galeri’nin sahibi attı. Oğlumu kandırdı. Bu parayı ödeyeceğiz” şeklinde konuştuğunu belirtti.

----------

“Şikayetler, 1,5 milyon TL’yi geçti”

Öte yandan YENİDÜZEN’in elde ettiği bilgilere göre, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne gelen şikayetlerin 1,5 milyon TL’yi geçtiği iddia ediliyor.
Mağusa ve bölgesinden birçok vatandaşın olayı polise veya yargıya taşımaya çekindiği, şikayetlerin çoğalması halinde söz konusu rakamın ciddi miktarda artacağı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Bu arada Arcan’ın Mağusa dışında Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgesinde de birçok galeriden araba satın aldığı, bu araçlar karşılığında da karşılıksız çek yazdığı ifade ediliyor.
Söz konusu bölgelerden de şikayetlerin polise yansıması halinde karşılıksız çeklerin miktarının 10 milyon TL’yi bulacağı da öne sürüldü.

Arcan, Ercan’da özel bir odaya alındı iddiası…
Öte yandan YENİDÜZEN’e ulaşan bilgilere göre Aykut Arcan’ın 26 Eylül Cumartesi günü Ercan Havaalanı’na çıkış yapmak için geldiği, bu sırada özel bir odaya alındığı iddia edildi.
Arcan’ın kameralara görüntü vermemek için çıkış işlemlerinin kendisi tarafından yapılmadığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Polisler de mağdurlar arasında
Arcan’a şahsi araçlarını satanlar arasında Polis Genel Müdürlüğü’nde görevli bazı polislerin de olduğu öğrenildi.
PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’in mağduriyet yaşayan polislerle görüştüğü ve konuyu hukuk yoluna taşıyabileceklerini söylediği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 3621 defa okunmuştur
İlgili Haberler