1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Dokunma ve dua” yöntemi polislik
“Dokunma ve dua” yöntemi polislik

“Dokunma ve dua” yöntemi polislik

Dini kullanarak “dokunma ve dua” yöntemiyle hasta insanları iyileştirdiklerini iddia eden Nijeryalı öğrenciler hakkında polis soruşturması başlatıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

“Outreach Ministry” adı altında dini kullanarak “dokunma ve dua” yöntemiyle hasta insanları iyileştirdiklerini iddia eden Nijeryalı  Moses Abimiku Bitrus ve arkadaşlarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı polise şikayette bulundu, polis soruşturma başlattı.

YENİDÜZEN’in geçtiğimiz gün gündeme getirdiği  “Dokunuyor, dua ediyor, iyileştiriyor (!)” haberi ardından devreye giren Sağlık Bakanlığı, konuyu polise havale etti. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, dün YENİDÜZEN’e arayak, konuyla ilgili soruşturma yapılması için olayın polise bildirildiğini belirtti.

Sosyal medyada  hasta insanları iyileştirdiklerine dair tanıtım yaparak, fotoğraf yayınlayan Moses Abimiku Bitrus ve 5 arkadaşıyla ilgili polis soruşturma başlattı.

 

Moses Abimiku Bitrus neler söylemişti?

Hatırlanacağı üzere  YENİDÜZEN, “Outreach Ministry” grubundan 22 yaşındaki Nijerya uyruklu Moses Abimiku Bitrus’a ulaşmış, yaptıkları uygulamayı gündeme getirmişti.

Bir üniversitede  Biyomedikal Mühendisliği okuyan Moses Abimiku Bitrus, “Hz. İsa adına hastalara dokunarak, dua ederiz ve iyileştiririz. Mesajımız, iyi haber vermektir. Para almıyoruz” diyerek insanları tedavi ettiklerini öne sürmüştü. Bitrus, ilginç iddialarda bulunmuştu: “Nisan ayında bir gün uyurken tanrı gözükerek, köyleri gezip dualarla hasta insanları iyileştirmem için mesaj gönderdi.  Ben ve 5 kişilik ekibimle birlikte gelişi güzel gezeriz ve hasta insanları dokunarak ve duayla iyileştiririz. Bugüne kadar 10’dan fazla insanı iyileştirdik. Hastayı iyileştirdikten sonra İsa’nın sevgisi ve gücü hakkında bilgi veririm ve bir daha hasta olmazlar. Ben de hiç hasta Her türlü hastalık için dua ederiz” dedi.

Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
İlgili Haberler