1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Doku ve genetik inceleme yapılacak”
“Doku ve genetik inceleme yapılacak”

“Doku ve genetik inceleme yapılacak”

Mağusa’da bir özel hastanede ‘bağırsak yırtılması’ şikayetiyle tedavi gören ve sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ayşe Şeytan’ın kesin ölüm nedeni doku örnekleri ve geneti

A+A-

Ayşe GÜLER

Beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden Ayşe Şeytan’a dün Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldı. Ancak otopsi sonucunda net bir bulguya rastlanmadı.

YENİDÜZEN’e konuşan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Ayşe Şeytan ile ilgili yapılan otopsi sonucunun kesin olmamakla birlikte aort damarının yırtılması olabileceğini, kesin sonucun doku örnekleri ve genetik inceleme sonrasında belirleneceğini kaydetti.
Medyada kimi etik dışı iddiaların ölüm gerekçesiyle ilgili olmadığı belirtildi.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz: “Aort damarı yırtıldı”
Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Ayşe Şeytan’ın ölümü ile ilgili yapılan otopsi sonucunun kesin olmamakla birlikte aort damarının yırtılması olabileceğini söyledi.

Beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden Ayşe Şeytan’ın ölüm nedeninin belirlenebilmesi için doku örneklerinin alındığını belirten Deniz, sonuçların çıkmasının yaklaşık 1 ay sürebileceğini kaydetti.

YENİDÜZEN’e konuşan Deniz, ileri aşama olarak genetik inceleme de yapılacağını, söz konusu inceleme için alınan doku örneklerinin Türkiye’ye gönderileceğini dile getirerek, genetik inceleme sonuçlarının çıkmasının 3 ayı bulabileceğini kaydetti.

“Ayşe Şeytan’ta ilk tespitlere göre bağırsak delinmesi oldu. Doktorlar iyi şekilde müdahale ettiler. Operasyon yapılmayan bir bölgede damar yırtılması meydana geldi. Gerekli müdahale yapıldı. Sağlık durumu kötüleşti, önceki akşam da hayatını kaybetti” şeklinde konuşan Deniz,  “damar yırtılmasını aort denilen ana damarda da bulduk. Kesin olmamakla birlikte ölüm nedeninin aort damarının yırtılması olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak genç yaşta damar yırtılması görülmez. Bu yüzden bizde Ayşe Şeytan’da bir damar hastalığı olup olmadığına ilişkin şüphe oluştu. Bu nedenle ileri aşama olarak genetik inceleme yapılacak. Örnekleri Türkiye’ye göndereceğiz. Hastanelerde yapılan tedavileri değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Deniz, otopsi raporuna ilişkin bulguları polisle de paylaştığını sözlerine ekledi.

-----------------

Cenaze töreni bugün…
Ölümü ile sevenlerini yasa boğan Ayşe Şeytan’ın bugün Mağusa Mezarlığı’nda kılınacak öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 3287 defa okunmuştur