1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doktorlardan Hasipoğlu'na tepki
Doktorlardan Hasipoğluna tepki

Doktorlardan Hasipoğlu'na tepki

K.T.Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun “Tıp Bayramı” töreni sırasında kullandığı sözleri “talihsizlik” olarak niteledi.

A+A-

K.T.Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun “Tıp Bayramı” töreni sırasında kullandığı sözleri “talihsizlik” olarak niteledi.

K.T.Tabipleri Birliği!nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

14 Mart tıp bayramı nedeni ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği binasında gerçekleştirilen tıp töreni sırasında söz alan KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun eski bir bakanın sözü olduğu iddiası ile gece kulüpleri hakkında sarf ettiği  sözü hem üslup hem de yaklaşım olarak talihsizdir. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği gece kulüpleri ve oralarda insanlık dışı şartlarda çalıştırılan, seks kölesi haline getirilmiş kadınlarla ilgili olarak Aralık 2012’de yaptığı açıklamada şöyle demektedir:

“Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği için, çeşitli vaatlerle kandırılıp adaya getirilen kadınların, devletin ve hükümetin gözü önünde, yasalara göre suç kabul edilen FUHUŞ SEKTÖRÜNDE bir köle gibi çalıştırılması kabul edilemez, insani ve ahlaki bir olgudur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu kadınlara izin vermesi, pasaportlarının Polis Genel Müdürlüğü’nde tutulması ve Sağlık Bakanlığı’nın “hastalık saçıldığı”  açıklamalarını yanyana koyarsak, devletin ve hükümetlerinin suç işlemekte olduklarını, fuhuşa göz yumduklarını görmemek için kör olmak gerekmektedir.”
Hekim örgütleri, ülkenin derhal çözülmesi gereken insanlık ayıbı bir sorunu olarak gördüğü gece kulüpleri sorununa bu denli seviyesiz ve cinsiyetçi/ayrıştırıcı bir yaklaşımı asla tasvip etmemektedir.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun bu talihsiz paylaşımı, değerli konuklarımız ve meslektaşlarımızla birlikte tıp bayramını kutladığımız sırada, birliğimiz çatısı altında yapmış olması bizleri daha da üzmüştür. Konunun üzücü bir şekilde de olsa yeniden gündeme gelmesinin, çözümü konusunda gerekli adımların atılması için bir vesile olarak kullanılmasını dileriz. Olaya anında tepki gösteren bazı meslektaşlarımız gibi, gün içinde duyulmasının ardından birçok örgüt tarafından gösterilen ortak tepkiyi de haklı buluyor ve destekliyoruz.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası

 

 

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur