1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Doktor mahkemede, Bakan’ın bilgisi yok
Doktor mahkemede, Bakan’ın bilgisi yok

Doktor mahkemede, Bakan’ın bilgisi yok

Kamuoyunda ‘şüpheli ölümü’ ile infial yaratan Anıl Aktunçlar’ın ameliyatına giren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Süleyman Köroğlu, ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Şüpheli ölümü ile toplumda infial yaratan Anıl Aktunçlar ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Aylardır geniş çaplı soruşturma yürüten Adli Şube Ekipleri, ameliyata giren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Süleyman Köroğlu’nu ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla dün mahkemeye çıkardı.

‘Teminat’ talebiyle dün polis eşliğinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna getirilen Köroğlu’nun yurt dışına çıkışı yasaklandı, tüm seyahat belgelerine el konuldu.

Köroğlu ayrıca KKTC vatandaşı bir kişinin de 50 bin TL’de kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest kaldı.

 


Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu
“İnceleme sürüyor”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Süleyman Köroğlu’nun mahkemeye çıkarıldığına dair bilgisi olmadığını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, Anıl Aktunçlar’ın ölümü ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen doku örneklerinin incelemesinin sürdüğünü ifade etti.

İncelemeler için ‘kit’ gereksiniminin oluştuğunu, bu ihtiyacın da Almanya’dan karşılanması için talepte bulunulduğunu söyleyen Sucuoğlu, “Özellikle akciğerlerle ilgili bazı materyalleri değerlendirebilmek için kite ihtiyaç duyulmuş. Kitler geldiğinde, işlemin biteceği söylendi” dedi.

Sucuoğlu, kesin sonuca ulaşılabilmesi için ‘makroskobik ve mikroskobik’ olmak üzere 2 türlü tanı olduğundan da bahsederek, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in Aktunçlar’ın ölümüne ‘makroskobik’ (gözle görülür) bir tanı koyduğunu ifade etti.

Ayrıca Sucuoğlu, bu tanıyı desteklemek için ‘mikroskobik tanıya’ ihtiyaç duyulduğunu, o nedenle de doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini de sözlerine ekledi.


Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr Kenan Arifoğlu
“Doktorlar şu an için görevlerine devam ediyor”

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr Kenan Arifoğlu da Anıl Aktunçlar’ın ölümüne yönelik birlik nezdinde soruşturmanın sürdüğünü, bilirkişi heyetinin oluşturulduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Arifoğlu, heyetin 1-2 uzman hekim görüşü alınması yönünde tavır belirlediğini aktardı.

Soruşturma sürerken İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek sonuçları da beklediklerini ifade eden Arifoğlu, süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Arifoğlu, Aktunçlar’ın ölümünde ismi geçen doktorların görevlerine şu an devam ettiğini, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından doktorların akıbetinin ne olacağının belirleneceğini kaydetti.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun belirleyici olacağını ifade eden Arifoğlu, “Bulguları bekleyip, ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.


1.5 yıl sonra yine gündemde

38 yaşındaki Anıl Aktunçlar’ın ameliyatında yer alan anestezi doktoru Süleyman Köroğlu, Eylül 2015’de ameliyat olan ve masada kalan Fikri Orakçıoğlu’nun da ameliyatında yer almıştı.

Bir buçuk yıl önce benzer bir vakayla gündeme gelen Süleyman Köroğlu, ayrıca Ekim 2015’de de ‘disiplinsizlik’ nedeniyle kamu görevinden men edilmişti.  Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Süleyman Köroğlu, bir buçuk yıl sonra benzer bir vakayla yeniden gündeme gelmesi dikkat çekti.

Orakçıoğlu’nun ölümünü hatırlattı

Süleyman Köroğlu, 18 Eylül 2015’de Lefkoşa Özel Başkent Hastanesi’nde Dr. Turgut Küçük ile birlikte Fikri Orakçıoğlu’nun ameliyatına girmiş, Orakçıoğlu’nun ameliyat esnasında hayatını kaybetmesi vuku bulmuştu. Orakçıoğlu’nun ameliyatta hayatını kaybetmesi ‘doktor hatası’ iddialarını gündeme getirmişti.

Sağlık Bakanlığı soruşturma başlatarak, 9 gün sonra ailenin şikayeti üzerine Orakcıoğlu’nun mezarı açılmış cesetten alınan doku örnekleri Türkiye’ye gönderilmişti.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği de Fikri Orakçıoğlu’nun ameliyatıyla ilgili söz konusu doktorlar hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kamudaki görevinden atılmıştı

Bu süreçte hem özel de hem de devlette çalışan Dr. Turgut Küçük Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki görevinden istifa etmiş, Dr. Süleyman Köroğlu ise kamu hastanesindeki görevine ve özel hastanelerde çalışmaya devam etmişti. Köroğlu, daha sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 5 Nisan 2015’te görevini terk etmesi nedeniyle hakkında ‘disiplin’ soruşturması başlatılmıştı. Süleyman Köroğlu, söz konusu tarihte Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Anestezi Bölümü’nde nöbetçi TEK anestezist olmasına rağmen, Özel Başkent Hastanesi’nden ‘ameliyata girme çağrısı aldığı’ gerekçesiyle devlet hastanesinde ‘anestezi altında ve ameliyatta olan’ bir hastayı bırakarak hastaneden ayrılması nedeniyle 15 Ekim 2015’de kamu görevinden men edilmişti.

Köroğlu, suçlamaları kabul etmemişti

YENİDÜZEN’in 15 Ekim 2015 tarihinde  gündeme getirdiği konuyla ilgili Süleyman Köroğlu açıklama yapmış hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti.

Köroğlu, acil bir hastaya müdahale etmek için görevli olduğu hastaneden ayrıldığını, bu olaydan maddi bir kazanç elde etmediğini savunmuştu.

 Devlet hastanesinde ameliyatta bıraktığı hastanın yalnız olmadığını, teknisyenlerin orada olduğunu da öne süren Köroğlu, YENİDÜZEN’in yaptığı yayınlar ile hekimliğe zarar verdiğini iddia etmişti. Köroğlu ayrıca aleyhine getirilen 7 davanın aynı olayla ilgili olduğunu, farklı farklı suçlar işlemediğini kaydetmişti.

 

Bu haber toplam 9271 defa okunmuştur
İlgili Haberler