1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Doğu’nun yükselen genç yıldızları
Doğu’nun yükselen genç yıldızları

Doğu’nun yükselen genç yıldızları

Doğu’nun yükselen genç yıldızları

A+A-

Süleyman REBGE

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Mormenekşe’den Eren Karaer (18), Yeni Boğaziçi’nden Talat Nurtunç(19), Mağusa Türk Gücü’nden Olgun Tekbıyık(19), Hasan Göray (19) ve Hasan Büke (18) genç yaşlarına rağmen A takımda kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyorlar ve gelecek için umut vaat ediyorlar.

TALAT NURTUNÇ
Yeni Boğaziçi’nde savunmanın ortasında görev yapan Talat, bu sezon iki haftası geride kalan K-Pet Süper Lig’inde teknik direktör Bülent Aytaç’ın savunmadaki en güvendiği isimlerden biri oldu. Yeni Boğaziçi altyapısından yetişen genç oyuncu savunmada soğukkanlılığı ve yerinde müdahaleleri ile takımının ilk iki haftada oynadığı maçlar sonunda gol yememesinde büyük rol oynadı.

EREN KARAER
Bu sezon Dumlupınar’dan Mormenekşe’ye bonservisi ile katılan genç kanat oyuncusu Eren Karaer hareketli futbolu, kanatlardaki bindirmeleri ve rakip kalede yarattığı tehlikeleri ile  Süper Lige son derece başarılı bir başlangıç yaptı. Mormenekşe teknik direktörü Eralp Şerifoğlu’nun güvenini boşa çıkarmayan Eren, oynadığı futbol ve mütevazi davranışları ile takdir topluyor.

OLGUN TEKBIYIK
Geçmişte altyapıdan çıkan oyuncuları ile birçok başarı elde eden Mağusa Türk Gücü (MTG) kadrosunda bulundurduğu genç yıldızlarla dikkat çekiyor. İki sezon önce MTG altyapısından A takıma yükselen Olgun, stoper mevkisinde görev yapmakta ayrıca zaman zaman sağ bek ve orta saha mevkilerinde de ihtiyaç duyulduğunda oynayabilmekte. MTG antrenörü Ali Oraloğlu tarafından çeşitli mevkilerde ihtiyaç duyduğu anda akla gelen ilk isimlerden olan Olgun, hırslı oyunu ile ileride takımının uzun yıllar değişmez oyuncularından olacağa benziyor.

HASAN BÜKE
Mağusa Türk Gücü altyapısından yetişen ve iki sezon önce A takım’a yükselen forvet oyuncusu Hasan Büke çok çabuk bir futbolcu olması ve yaptığı hızlı koşularla MTG’nin hucüm hattına zenginlik katıyor. Gole ihtiyaç duyulduğunda sonradan oyuna girip oyuna hareketlilik kazandıran genç oyuncu geçtiğimiz sezonlarda takımı için kritik gollere imza atmıştı. Genç oyuncu MTG’nin ilerideki hücum hattının vazgeçilmezi olacağa benziyor.

HASAN GÖRAY
MTG’nin hücumdaki bir diğer genç oyuncusu olan Hasan Göray ise hızı, tekniği ve golcülüğü ile kapanan savunmaları açmakta zorlandığı anda MTG’nin sonradan oyuna girerek takıma hücum anlamında katkı sağlayan önemli bir oyuncu olduğunu şimdiden kanıtladı. Bu sezon MTG tarafından transfer edilen Osri Edwin’nin arkasında forma şansı bekleyen genç oyuncu takımı ona ihtiyaç duyduğunda her zaman hazır olduğunu gösterdi.

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 180. Sayısı

Adres Kıbrıs 180. Sayısı