1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Doğumdan 2 gün sonra hayatını kaybetti.
Doğumdan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Doğumdan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Elçin Kuruoğlu'nun kesin ölüm nedeni otopside belirlenemedi. Alınan doku örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği açıklandı.

A+A-

Mağusa’da Başman Doğum Kliniği’nde 20 Kasım’da sezaryen operasyonla doğum yapan 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu, doğumundan 48 saat sonra, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.  Elçin Kuruoğlu'nun kesin ölüm nedeni otopside belirlenemedi. Alınan doku örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği açıklandı.

 DOKULAR, İSTANBUL’A… Üçüncü çocuğunu dünyaya getirdiği öğrenilen, bebeğine sevinemeden yaşamını yitiren Kuruoğlu’na ise yapılan otopside kesin ölüm nedeni belirlenemedi, alınan doku örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği açıklandı

BAKANLIK: OTOPSİ RAPORU ÖNEMLİ… ‘Şüpheli’ ölümle ilgili Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, olayla ilgili araştırma ve soruşturma başlattıklarını açıkladı, otopsi raporunun önemli olduğunu söyledi.

AMELİYATI YAPAN DR BAŞMAN: EMBOLİ ATTI… Ameliyatı gerçekleştiren, Başman Kliniği’nin sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mehmet Başman ise YENİDÜZEN’e konuştu, “Bir emboli attı… Hasta öğlene çıkacaktı, 10.00-10.30’da fenalaştı, iki gün önce sezaryen olmuştu” dedi

Ayşe GÜLER

Mağusa’da Başman Doğum Kliniği’nde  20 Kasım’da doğum yapan 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu, doğumundan 48 SAAT SONRA, dün sabah saatlerinde ŞÜPHELİ şekilde hayatını kaybetti.

Üçüncü çocuğunu dünyaya getirdiği öğrenilen, bebeğine sevinemeden yaşamını yitiren Kuruoğlu’na ise yapılan otopside kesin ölüm nedeni belirlenemedi.

Kuruoğlu’nun ölüm sebebinin tespiti için alınan doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini, burada yapılacak inceleme sonrası kesin ölüm nedeninin belli olacağı açıklandı.

Taburcu olacaktı, hayatını kaybetti…

Kuruoğlu, taburcu olmayı beklerken dün sabah 10.00-10.30 saatlerinde fenalaşarak, Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen Kuruoğlu kurtarılamadı, hastanede yaşama veda etti.

Doktor ve ameliyat ekibinden ifade alındı…

Olayla ilgili hem polis hem de Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, hem Dr Başman hem de ameliyat ekibinden ifade aldığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ise olay ile ilgili araştırma ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı,otopsi sonucu çıkmasının ardından ayrıntılı değerlendirme yapacaklarını da ifade etti.

Ameliyatı gerçekleştiren, Başman Kliniği’nin sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mehmet Başman YENİDÜZEN’e konuştu, “Bir emboli attı… Hasta öğlene çıkacaktı, 10.00-10.30’da fenalaştı, iki gün önce sezaryen olmuştu” dedi.

Doku örnekleri İstanbul’a

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Kuruoğlu’na ise dün öğle saatlerinde otopsi yapıldı, ölüm sebebinin tespiti için alınan doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini, burada yapılacak inceleme sonrası kesin ölüm nedeninin belli olacağı açıklandı.

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklama şöyle: 22.11.2017 tarihinde, Mağusa’da özel bir klinikte aniden rahatsızlanarak, kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesinde yaşamını yitiren Elçin Kuruoğlu’nun ölüm sebebinin tespiti için bugün(dün) otopsi yapıldı. Yapılan otopside, Elçin Kuruoğlu’nun ölüm sebebinin tespiti için doku örnekleri alınmış olup, kesin ölüm sebebinin alınan numunelerin İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılacak incelemenin ardından belli olacaktır. Soruşturma devam etmektedir.

 


Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana:
Araştırma ve soruşturma başlattık, otopsi sonucu önemli

Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ise olay ile ilgili araştırma ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Dana, otopsi sonucu çıkmasının ardından ayrıntılı değerlendirme yapacaklarını da ifade ederek, bu sonuca göre atılacak adımlara karar verileceğini söyledi.

“Olay takibimizdedir, gerekli soruşturma da başlatılmıştır” diyen Dana, “Otopsi raporu önemli bir belgedir” dedi.

Dana, kliniğin kapatılıp, kapatılmayacağına yönelik soruya ise “Otopsi raporunu görmeden bunu konuşmak için çok erken” şeklinde cevap verdi.


 

Ameliyatı yapan Dr Başman YENİDÜZEN’e konuştu:
Emboli attı, hasta fenalaştı

Olayın ardından ameliyatı gerçekleştiren, Başman Kliniği’nin sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mehmet Başman YENİDÜZEN’e konuştu.

Başman, “Bir emboli attı… Hasta öğlene çıkacaktı, 10.00-10.30’da fenalaştı, iki gün önce sezaryen olmuştu” dedi.

“Bekleyin her şey çıksın, daha sonra konuşalım” diyen Başman, “Bilen bilmeyen herkes haber yapıyor” şeklinde konuştu.

 


                              

4 ‘şüpheli ölümde’ hala ileriye gidilmedi!

Kuruoğlu’nun hayatını kaybetmesiyle ilgili şüpheler sürerken, ülkede bu yıl içerisinde çeşitli nedenlerle meydana gelen 4 şüpheli ölümle ilgili ileriye gidilemedi…

Şüpheli ölümleriyle günlerce kamuoyunda konuşulan 37 yaşındaki Akile Nacisoy, 38 yaşındaki Anıl Aktunçlar, 88 yaşındaki Akile Vardan ve 78 yaşındaki Sabiha Erdel ile ilgili dosyalar yargıya taşındı.

Geçirdiği ameliyat sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden, ölüm nedeninin de ‘Pnomotoraks’ olduğu ortaya çıkan Anıl Aktunçlar’ın ölümünde ‘kusur’ olup olmadığına yönelik Kurul raporu hazırlanması için sağlık dosyası İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Şubat ayında ambulansa taşınırken defalarca düşürüldüğü, sonrasında da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Sabiha Erdel’in ‘kalp krizi’ sonucunda hayatını kaybettiği öğrenilmişti.

Nisan ayında Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ‘yanlış kan’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden, Akile Vardan ile ilgili de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘idari soruşturma’ da tamamlanarak, polisin dosyasıyla birlikte Başsavcılığa iletilmişti.

Akile Nacisoy davası başlıyor

Bilindiği üzere Aralık ayında günümüze 4 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetmiş, ölümlerle ilgili hem Sağlık Bakanlığı hem de polis tarafından soruşturmalar başlatılmıştı.

Girne’de 2016 Aralık ayında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden iki çocuk annesi Akile Nacisoy’un ölümü ilk önce kayıtlara ‘yüksekten düşmeye’ bağlı ölüm olarak geçmişti. Eşi Yaşar Akdoğan’a ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ davası okunmuştu. Ancak 11 yaşındaki kızlarının 8 ay sonra polise verdiği ifade ve delil olarak zapt edilen günlük doğrultusunda Yaşar Akdoğan’ın eşini balkondan attığı iddiası üzerine tutuklanmıştı. Mahkemeye çıkarılan Yaşar Akdoğan’a “adam öldürme”, “şiddet tehdidi” ve “darp” suçlamaları getirilmişti. 2 ay cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Akdoğan ile ilgili Savcılık dosyasını tamamladı. Mahkeme, ‘cinayet’ ile ilgili ön soruşturma (PI) duruşmalarına başlamak üzere 24 Ekim’e gün verdi.

Sabiha Erdel ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatı sürüyor

Karşıyaka’da 14 Şubat akşamı ambulansa taşınırken defalarca düşürüldüğü, sonrasında da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Sabiha Erdel ile ilgili yargı süreci de devam ediyor.

Ailesinin isteği üzerine Mayıs ayında mezarı açılan 78 yaşındaki Sabiha Erdel ile ilgili iki otopsi raporu da Savcılığın eline ulaştı. Sabiha Erdel’in raporlarına göre ‘kalp krizi’ sonucunda hayatını kaybettiği öğrenilirken,  Erdel’in ölümünde ‘kusur’ olup olmadığına dair Adli Ölüm Tahkikatı da Savcılık tarafından yürütülüyor.

Akile Vardan’ın ‘idari dosyası’ da Savcılığa iletildi

Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ‘yanlış kan’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden, Akile Vardan ile ilgili de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘idari soruşturma’ da tamamlanarak, polisin dosyasıyla birlikte Savcılığa iletildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Akile Vardan’a ‘yanlış kan’ verildiğinin gerçek olduğunu belirterek, meseleyle ilgili hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de polis soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak ‘idari soruşturmanın’ tamamlandığını ve raporu Başsavcılığa aktardıklarını vurgulayan Dana, polisin soruşturmasıyla birlikte sürecin devam edeceğini ifade etti.

Akile Vardan’ın ailesi ise yargıya taşınana meseleyle ilgili bir avukat atayarak, sürecin takipçisi olacaklarını YENİDÜZEN’e açıkladı.

Aktunçlar’ın ölümüyle ilgili ‘kusur’u İstanbul’daki Kurul belirleyecek!

Şüpheli ölümler içinde en dikkat çeken vakalardan olan Anıl Aktunçlar ile ilgili ise yargı süreci başlarken, yeni bir gelişme yaşandı.

13 Ocak’ta bir özel hastanede geçirdiği ameliyat sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden, ölüm nedeninin de ‘Pnomotoraks’ (Akciğer sönmesi ve göğüs boşluğunda hava toplanması) olduğu ortaya çıkan Aktunçlar ilgili dosya İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

YENİDÜZEN’le konuşan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz,  Aktunçlar’ın ‘PNOMOTORAKS’ nedeniyle hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu duruma hekim ihmali ya da operasyon sırasında oluşan kompilasyonun neden olup olmadığı ayrımının yapılması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini açıkladı. Deniz, “Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde toplanacak bir Kurul yok, dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderdik bir kusur olup olmadığını hazırlamalarını istedik” dedi.

 

Fotoğraf: Gamze Baykur Pir

Bu haber toplam 10605 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler