1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "DOĞRU YOLDAYIZ"
DOĞRU YOLDAYIZ

"DOĞRU YOLDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün ara bölgede gerçekleştirilen liderler görüşmesinin ardından, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün ara bölgede gerçekleştirilen liderler görüşmesinin ardından, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti.

Basına kapalı yapılan görüşmeden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eide, çok iyi bir görüşme yaptıklarını, sabahki liderler görüşmesinde olduğu gibi başlıklar arasındaki çalışmalarla ilgili durumu ele aldıklarını söyledi.

Yoğunlaştırılmış müzakerelere başlayalı 4 ay olduğunu ifade eden Eide, 9 liderler, 40 da müzakereciler görüşmesi gerçekleştirildiğini, hemen her şeyle ilgili konuşulduğunu kaydetti. BM diplomatı, şimdi de tüm başlıkların üzerinden verimli bir çalışmayla geçtiklerini, bunun son derece yapıcı olduğunu ifade etti.

“’NERDEYİZ VE NE YAPIYORUZ’ SORULARINI YANITLAYACAK STRATEJİK NOKTADAYIZ”

Liderlerin müzakerelerin ayrıntılı detaylarını açıklamak için doğru zamanı beklediklerini söyleyen Eide, gelecek aylarla ilgili yürütecekleri çalışmalara hazırlık konusunda; “neredeyiz ve ne yapıyoruz” sorularını yanıtlayacakları stratejik bir noktada bulunduklarını ifade etti.

Eide, bu sürecin gelecek aylar için önem taşıdığını, iki liderin de kendilerini müzakerelere adadıklarını, kaybedecek zaman bulunmadığını söyledi.

Espen Barth Eide, doğru yolda olduklarını ve kendilerini zorlu bir çalışmanın beklediğini ifade ederek, önümüzdeki süreci detaylı bir şekilde organize etmeye çalıştıklarını belirtti.

“AYRINTILARIN NE ZAMAN AÇIKLANACAĞINA LİDERLER KARAR VEREBİLİR”

“İnsanların ne olduğunu ne zaman öğrenebilecekleri” sorusu üzerine Eide, bu konuda bir ikilem yaşandığını, ayrıntıların ne zaman açıklanacağına liderlerin karar verebileceğini, her şeyin birbiriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Eide, tüm ayrıntılar açıklandığında konuyla ilgili her şey mükemmel şekilde oturabilecekken, sadece bir tek şeyin alınıp açıklanması durumunda ise,“herşeyin birbiriyle ilintili olduğu bir ortamda”, yanlış yansıtmalar ve anlaşılmalar olabileceğini ifade etti.

Eide, dinamik bir süreç bulunduğunu ve yapılan çalışmanın bütünlüğünün korunması gerektiğini ifade ederek, liderlerin anlaşılır bir şekilde her şeyi açıklayabilecek bir duruma gelmek istediklerini ve ondan sonra açıklama yapılabileceğini ifade etti. Eide, “Bunu anlayışlı karşılamak gerekli” dedi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Güney Kıbrıs Başkanı Anastasiadis ile de yarın baş başa görüşeceğini sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur