1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Doğaya karşı mücadele verdiler
Doğaya karşı mücadele verdiler

Doğaya karşı mücadele verdiler

Doğaya karşı mücadele verdiler

A+A-

Çağın Özılgaz

Motorsporlarında geçtiğimiz hafta “Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid” adı altında önemli bir organizasyon gerçekleştirildi.
Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) sportif direktörlüğünde, Kyrenia Offroad Kulübü tarafından organizasyonu yapılan yarış 11-14 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ın batısından doğusuna kadar 539 kilometrelik bir alanı kapsadı. Yarışmada Ralli kategorisinde 10, Raid kategorisinde 12, Motosiklet ve ATV kategorisinde ise 8 yarışmacı yer aldı. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirilen yarış düzenlenen güzergahta yön bularak zorlu doğa şartlarına karşı verilen mücadeleye sahne oldu.

DOĞUDAN BATIYA UZANAN MÜCADELE

Yarışın seremonik startı geçtiğimiz Perşembe günü Girne Magic Tower önünde, Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü tarafından yapıldı. Yarışmada yer alan ekipler her günün ardından Lapta Gençlik Kampı’nda ve Kantara Kampı’nda konakladılar.
Kuzey Kıbrıs’ın batısından Arapköy’e kadar uzanan uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından ilk gün tamamlanırken Ralli kategorisinin zirvesinde Musa Ersoy – Hasan Reyhan ikilisi, Raid kategorisinde Hakan Onurlu, Motosiklet kategorisinde ise Birkan Karaderi ilk sırada yer aldı.
Lapta Gençlik Kampı’ndan başlayan ikinci günde yarışmacılar Esentepe, Karaağaç, Tatlısu, Mersinlik ve Kaplıca etaplarını geçerek Kantara Gençlik Kampı’nda finiş gördü.
Yarışın en uzun ve en zorlu etaplarının olduğu ikinci gün mücadelesinde Musa Ersoy yerini koruyarak ilk sırada günü tamamlarken, Yusuf Hüdan ikinci, Zühtü Cumalıgil üçüncü sırada yer aldı. Raid 4x4 kategorisinde Hakan Onurlu yine zirvedeydi. İkinci Hilmi Çelebioğlu ve üçüncü sırada Panos yer aldı. Etap içerisinde kalan iki motosiklet sürücüsü puan alamadı.

4 GÜNDE 539 KİLOMETRELİK YOL

Yarışın son gününde ekipler önceden bilmedikleri yolları notlarıyla bulmaya çalıştılar. Trafiğe açık yollarda kurallara uyarak, özel etaplarda ise hem yön bularak hem de zamana karşı mücadele veren ekipler 4 gün sonunda 539 kilometre yol katedip finiş görmeyi başardılar.
Akdeniz’den İskele’ye kadar uzanan zorlu ve uzun etaplarda verilen mücadeleyi, 4 saat 51 dakikalık zamanları ile Musa Ersoy – Hasan Reyhan K. ikilisi kazandı. Gönyeli Çemberi yanında bulunan Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’nda iki rakibi ile olan farkı kapatan Hilmi Çelebi – Ahmet Özerdem ikilisi yarışı ikinci sırada bitirmeyi başardı. Yarışın son gününe ikinci sırada başlayan fakat özel seyirci etabında sorun yaşayarak zaman kaybeden Yusuf Hüdan – Hasan Reyhan B. ikilisi üçüncü oldular. Raid kategorisinde ise hiç hata yapmadan yarışı tamamlayan Hakan Onurlu – Dayel Direl ikilisi yarışı zirvede tamamlarken, ikinci sırada Hilmi Çelebioğlu K. - Emre Evrenoğlu ikilisi, üçüncü sırada ise Güney Kıbrıs’tan yarışa katılan Panos yer aldı.
Raid Motosiklet sınıfında ise Birkan Karaderi ilk sırada, Doğu Gürseler ikinci sırada yer aldı.

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 190. Sayısı

Adres Kıbrıs 190. Sayısı