1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Doğanköy’de 3. Alıç Festivali başladı
Doğanköy’de 3. Alıç Festivali başladı

Doğanköy’de 3. Alıç Festivali başladı

Girne Belediyesi’nin, Doğanköy Muhtarlığı’yla işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Doğanköy 3. Alıç Festivali, dün başladı.

A+A-

 

Girne Belediyesi’nin, Doğanköy Muhtarlığı’yla işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği  Doğanköy 3. Alıç Festivali,  dün başladı.
Doğanköy’ün tanıtımına ve alıç meyvesinin yeniden değer bulmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festival bugün tamamlanacak.
Meyve olarak tüketilmesi yanında reçeli de yapılan ve Kıbrıs’ta oldukça sevilen alıç meyvesinin adını verdiği festivalin ilk gününde müzik dinletisi, halk dansları ve dans gösterileri ile konserler yer aldı.
Kurulan stantlarda alıç ve reçel yanında Kıbrıs’a özgü yiyecekler, içecekler ve el işleriyle hediyelikler satıldı.
Güneşli havada başlayan festivale Doğanköylüler yanında diğer yerleşim yerlerinden gelen vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Bugünkü program

Festivalde bugün Girne Belediyesi Çocuk  Atölyesi’nin uygulamalı  atölye çalışması, Çatalköy Belediyesi Halk Dansları topluluğunun gösterisi,  Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk Dansları gösterisi, Kıbrıs Havaları Derneği’nin  konseri yer alacak.
Girne Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Atak, “Alıçta Hastalık ve Zararlar”, Girne Belediyesi  Gıda Mühendisi Naile Soyel ise “ Alıçın Faydaları” konusunda sunum yapacak.
Festival, saat 18.00’da gerçekleşecek  “Grup Ezgi” konseriyle sona erecek.

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur