1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Doğanköy ve Ozanköy’de “baz istasyonu” isyanı!
Doğanköy ve Ozanköy’de “baz istasyonu” isyanı!

Doğanköy ve Ozanköy’de “baz istasyonu” isyanı!

Doğanköy ve Ozanköy’ün 100 metre ilerisindeki üst bölgeye kurulan TELSİM’e ait baz istasyonu bölge halkını ayağa kaldırdı. Yerli ve yabancı vatandaşlar ellerindeki pankartlarla baz istasyonun olduğu alana yürüyerek, eylem yaptı: “Doğanköy’de-Ozanköy’de Ba

A+A-

Didem MENTEŞ

Doğanköy-Ozanköy üst bölgesine kurulan baz istasyonu bölge halkını ayağa kaldırdı. Yerleşim alanın 100 metre ilerisine yapılan TELSİM’e ait baz istasyonu yurttaşın tepkisine neden oldu. Şehir Planlama Dairesi ve Girne Belediyesi’nden gerekli izinler alınmaksızın bir ay önce dikilen baz istasyonu nedeniyle Doğanköy ve Ozanköy sakinler eylem düzenledi. Doğanköy Muhtarlığı’nda toplanarak baz istasyonunun bulunduğu alana giden bölge sakinleri, basın açıklaması yaparak “Doğanköy’de-Ozanköy’de Baz İstasyonu İstemiyoruz” dedi.

“Hiçbir izin alınmadı”
Eylemde konuşan Ali Demirağ isimli yurttaş, TELSİM’in  Şehir Planlama Dairesi ve Girne Belediyesi’nden izin almadığını hatta konunun davalık olduğunu söyledi. Baz istasyonları hakkında da kısaca bilgi veren Demirağ, baz istasyonun yerleşim yerinden 1 km uzağa konulması gerektiğini söyledi. Yasaya göre baz istasyonu kurulmadan önce bölge halkından izin alınması gerektiğini aktaran Demirağ, bölge halkından izin alınmadığı gibi konunun gizlendiğini de savundu. Çatalköy’de benzer bir baz istasyonu çevresinde yaşayan 30 kişinin kanser olduğunu, 30 kişinin daha kansere yakalandığını bu nedenle oradaki baz istasyonun yıkıldığını hatırlatan Ali Demirağ, şunları aktardı: “GSM şirketi bu kanunsuzluğu bölge halkının çok saf olduğunu ve hakkını aramayacağını düşündüğü için yapıyor. Bölge halkı kanser olduktan sonra kuleyi yıkabileceklerini söylüyorlar. Bu yaklaşım nedeniyle KKTC kanser oranında dünyada üçüncü sıraya yükseldi. Tepki göstermezseniz yakında birinci olacak”

“Ölüm Saçan GSM Anteni İstemiyoruz”
Bölgede ikamet eden İngiliz vatandaşların da destek verdiği eylemde; “Ölüm Saçan GSM Anteni İstemiyoruz”, “Evimizin Yanında GSM Anteni İstemiyoruz”, “Çevre Bakanı Nerede?”, “KKTC’de Yasalar Var mı?”, “Hastalık Yapan GSm Anteni İstemiyoruz”, “Ulaştırma Bakanı Nerede?”, “Mahkemeler Var mı?”, “Free From Health Hazards Free From GSM Towers” pankartları açıldı.
Türkçe ve İngilizce açıklamaları ardından bölge halkının taşıdığı pankartlar baz istasyonunun demirlerine bağlanarak eyleme son verildi.

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur