1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Doğanın verdiği ilham
Doğanın verdiği ilham

Doğanın verdiği ilham

Saadet Dümencibaşı ve babası İzzet Dümencibaşı doğadan kopanları sanata dönüştürüyor... Saadet 30 yaşında, esas mesleği zabıta, baba kız kendilerine Bellapais’te doğanın içinde harika bir dünya kurmuş.

A+A-

İpek Akın

Saadet Dümencibaşı ve babası İzzet Dümencibaşı doğadan kopanları sanata dönüştürüyor... Saadet 30 yaşında, esas mesleği zabıta, baba kız kendilerine Bellapais’te doğanın içinde harika bir dünya kurmuş. Müthiş yaratıcılık yetenekleri ile doğadan gelen odun parçalarını ev dekorasyon ürünlerine dönüştürmeye adamışlar. Saadet Dümencibaşı, adres kıbrıs için sorularımızı yanıtladı;

Tahta tasarımı fikri sizde nasıl oluştu?

Ailece hobi olarak başladığımız yolculuğumuza, ilk etapta eski eşyaları dönüştürerek, tahtadan, ahşaptan, deniz kenarından topladığımız küçük odunları toplayarak ve bunları, nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda fikir alışverişi yaparak başladık ve bunu hayat tarzına çevirdik.

o2-020.jpg

“DOĞANIN DA KARAKTERİ VAR”

Üretmek size ne hissettiriyor?

Doğada atılı olan oduna yeniden hayat vermek kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük bir haz hissettirir. Yarattığımız şeylerin başkaları tarafından da beğenilmesi ve bunun yanında hayata, doğaya yeni bir şeyler katmak sanırım insanoğlunu tatmin edebilecek en güzel hislerden biridir. Bence tıpkı insanlar gibi doğanın da bir karakteri vardır. Ürettiklerimiz karakterimizi yansıtan parçalar haline gelir. Böylelikle ürettiklerimizde kendi karakterimizi yansıtırım.

Doğanın kaynakları sınırsızdır ve bu kaynakları bize sunar. Onlara yeniden can vermek tıpkı bir annenin bir bebeğe can vermesi kadar kutsaldır.

Üretim aşamalarını bize anlatır mısınız?

Ürettiğimiz tüm parçaların odunlarını, denizden ve doğada atıl şekilde bulunan zeytin ağaçlarından toplarız. Kesinlikle hiçbir ağaca zarar vermeden, budanmış veya kendi kopmuş parçalardan üretime başlarız.

Deniz kenarından topladığımız odun parçalarına deniz zaten şekil verir, yani doğa bize onları hazır gönderir. Üretimimizin ikinci aşaması ise onları cam kâğıtlamak ve cilalamaktır. Son olarak bize sadece onları bir araya getirmek ve yaratıcılığımızı ortaya koymak kalır.

o1-027.jpg

MOTİVASYON KAYNAĞI

Üretirken motivasyonunuzu nereden alırsınız, ilham kaynağınız nedir?

Doğanın bize verdiği sınırsız kaynağı ilhama çevirmek, eşsiz bir şeyler üretmek en büyük motivasyon kaynağımızdır. Ürettiğimiz şeylerin tıpkı doğadaki gibi eşinin ve benzerinin olmayışından ve doğanın yaratıcı gücünden esinleniriz.

Aynı zamanda bir kadın olarak bunu başarabilmek “kadın işi değildir” tabusunu kırmamı sağlar.

o3-009.jpg

Meraklıları ürünlerinizi nerede bulabilir?

Tüm festivallerde bize ulaşabilirler.

Wood&More Facebook sayfamızdan ve wood’n’more Instagram sayfamızdan ürettiklerimizi takip edip bize ulaşabilirler.

En büyük hayaliniz nedir?

Ürettiklerimizi sergileyecek ve ürettiklerimizle tasarlanmış bir kafe çalıştırmak en büyük hayalimizdir.

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 410 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 410 Sayısı ISSN 2672-7560