1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Doğal gaz uyarısı: Yeni gerilimlere yol açmayın
Doğal gaz uyarısı: Yeni gerilimlere yol açmayın

Doğal gaz uyarısı: Yeni gerilimlere yol açmayın

Yıldırım, ” Kıbrıs adası etrafındaki hidrokarbon kaynaklarını her iki tarafa ait olduğunu hatırlatmak istiyorum"

A+A-

İstanbul Kongre Merkezi'nde 22. Dünya Petrol Kongresi düzenlendi. Kongrenin Başkanlık Seremonisi oturumunda konuşan  TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Başbakan Binali Yıldırım Kıbrıs'taki gelişmelere değindi.

"MAALESEF BÜYÜK BİR FIRSAT KAÇIRILDI"

Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili konuşan Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de geçtiğimiz hafta maalesef büyük bir fırsat kaçırıldı. Bizim ve Kıbrıs Türk tarafının tüm yapıcı yaklaşımına rağmen, Rum tarafının olumsuz tavrı sebebiyle adadaki anlaşmazlıkların bir kez daha çözümsüz kalmasından üzüntü duyuyoruz. Tarafların tutumları böylesine açıkça ortadayken kimi enerji şirketlerinin Rum kesiminin atmakta olduğu sorumsuzca adımların bir parçası olmaları kesinlikle anlayışla karşılanamaz. Adaletin, hakkaniyetin ve uluslararası hukukun gereği, hidrokarbon kaynaklarının adadaki tüm taraflara ait olmasını gerektiriyor. Kıbrıs'taki gelişmelere taraf olan herkesten beklentimiz, bölgedeki yeni gerginliklere yol açabilecek adımlardan kaçınmalarıdır" diye konuştu.

YILDIRIM'DAN UYARI NİTELİKTE TAVSİYE

TC Başbakanı Binali Yıldırım ise, ” Kıbrıs adası etrafındaki hidrokarbon kaynaklarını her iki tarafa ait olduğunu hatırlatmak istiyorum. Rum liderliğinde önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz’de tek taraflı tasarruflardan kaçınılmasını uzun zamandı tavsiye etmekteyiz. Kıbrıs Rum liderliğinin barışın önünü tıkamak, tek yanlı arama işlemlerine başlamak yerine yapıcı bir tutuma yönelmesinde fayda vardır” dedi.

 

Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur