1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DNA örneği geliyor
DNA örneği geliyor

DNA örneği geliyor

117 gündür Adli Tıp Birimi’nde bekletilen ve hiçbir bilgi verilmeyen kadın cesedi, Kıbrıs’ın güneyinde işlenen seri kadın cinayetleri ile yeniden gündeme taşındı.

A+A-

CİNAYETLERLE YENİDEN GÜNDEME GELDİ… 117 gündür Adli Tıp Birimi’nde bekletilen ve hiçbir bilgi verilmeyen kadın cesedi,  Kıbrıs’ın güneyinde işlenen seri kadın cinayetleri ile yeniden gündeme taşındı.

HOP’UN AİLESİ ÇARESİZCE BEKLİYOR… Bir buçuk sene önce Lefkoşa’da kaybolan kızlarından bir daha haber alamayan Hop’un ailesi Ocak ayında bulunan kimliği meçhul cesedin kızlarına ait olduğunu düşünerek Ankara Vietnam Büyükelçiliği'ne başvurdu.

Devrim DEMİR

Ercan Havaalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan ve hala kimliklenmeyen kadın cesedi Adli Tıp’ta bekletilmeye devam ediyor.

Olayın cinayet olduğu kesinleşirken, katil veya katiller henüz yakalanamadı.

Kimliği meçhul kadının cesedi ile ilgili şüpheler, 2017 yılı Ekim ayında kaybolan Vietnamlı 40 yaşındaki Dam Thı Hop üzerine.

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, kayıp kadın Hop’un ailesinden DNA örneği temin edilirken, DNA örneğinin bir iki gün içinde geleceği öğrenildi.

117 gündür hiçbir bilgi verilmeyen çürümüş kadın cesedi,  Kıbrıs’ın güneyinde işlenen seri kadın cinayetleri ile yeniden gündeme taşındı.

Aylardır DNA örneği gelmedi

Bir buçuk sene önce Lefkoşa’da kaybolan kızlarından bir daha haber alamayan Hop’un ailesi Ocak ayında bulunan kimliği meçhul cesedin kızlarına ait olduğunu düşünerek Ankara Vietnam Büyükelçiliğine başvurdu.

Durumları iyi olmadığı için KKTC’ye gelerek DNA örneği veremeyen aile dikleri öğrenen aile Ankara Vietnam Büyükelçiliğinden yardım talebinde bulunmuştu.

Gerekli yazışmaların ardından istenilen DNA örneği, cesedin bulunmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen henüz Adli Tıp Birimine ulaşmazken, olayın henüz netlik kazanmaması ülkede infiale neden oldu.

Polis hala açıklama yapmadı

Ercan Havaalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan kadın cesedinin kimliği ile ilgili polis henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Yaklaşık bir buçuk sene önce hunharca bir cinayete kurban giden kadının cesedi ise 117 gündür Adli Tıp Biriminde bekliyor.

Polis soruşturması gizlilik içinde yürütülüyor

Kıbrıs’ın güneyinde Nisan ayında bir subayın seri katil olarak tutuklanmasının ardından, Kıbrıs Rum polisinin Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan kadın cesedi ile ilgili bilgi istediği öğrenildi.

2017 yılında kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’un cep telefonunu incelemek üzere Kıbrıs Rum polisinin talebi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgide, seri katil Nikos Metaksas’ın öldürdüğü kurbanlarının Kıbrıs’ta çalışan kadınları olması Ocak ayında bir buçuk yıl önce öldürülen ve incelenen kemik yapısında Asya kökenli olduğu tespit edilen kadının da Metaksas tarafından öldürülebileceği ihtimali değerlendiriliyor.

Cesedin üzerindeki travmalar Metaksas’i ömür boyu hapse mahkûm edebilir

Kıbrıs’ın güneyinde bulunan ve tanınmayan kadın cesetlerinde polis bulguya rastlamakta güçlük çekerken, Ocak ayında bulunan ve kimliği tespit edilemeyen kadının üzerindeki travmaların bilgi paylaşımı yapıldığı ve katili olduğu tespit edildiği halde Metaksas’ı ömür hapse mahkûm edilebileceği öğrenildi.

 

 

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190503093735.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
İlgili Haberler