1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Diyetin Gözyaşlarını Silin…
Diyetin Gözyaşlarını Silin…

Diyetin Gözyaşlarını Silin…

Diyetin Gözyaşlarını Silin…

A+A-

Dilara Topcan

Şu sıra havaların iyice sıcaklamasıyla birlikte fazla kilolardan kurtulma çabasını da birazcık ötelemiş durumdayız… Bunun yanısıra sağlıklı beslenmeden de fazlasıyla uzaklaşan kişi sayısı görünen o ki hayli fazla… Kısacası sanıyorum ki şu sıralar hepimiz kendimizi hayatın akışına ve yazın verdiği rehavete bırakmış gibiyiz… Bu rahatlamış halimiz de ne yazık ki yağlanıp kilolanmamız adına gayet uygun bir zemin hazırlıyor… İşte bu rahat süreci ‘kilolanmadan’ atlatabilmemiz adına bazı öneriler…

DİYET ‘DEMOTİVASYONU’…

“Her zaman aynı şey oluyor… Diyete başlayım diyorum, sonrasında bir şekilde diyetten kopuveriyorum” söylemini sıkça duyarız. Özellikle de bu dönemde… Tatildi, aile ve arkadaşlarla buluşma yemekleriydi, denizdi, havuzdu derken bir hevesle başlanılan yaz diyetlerin ömrü de ne yazık ki yaz aşkları misali kısacık sürebiliyor… Belki de buna neden olan en önemli nokta yeterince disiplinli olamıyor oluşumuzdur. Ne yazık ki  yaz aylarında yazın getirisi olan sürekli olarak dinlenme modunda olma isteği diyetimizi de ciddi anlamda bloke edebiliyor… Bu da diyet konusunda demotive olmamıza ve diyeti tümden sonlandırmamıza yol açıyor…

BELKİ DE KENDİNİZE BİRAZ ZAMAN TANIMANIZ GEREKİYORDUR…

Nasıl ki yazın hepimiz bir süre tatil yapmak ve iş yaşamından uzak kalmak istiyorsak, sizin de diyetinizden bir müddet uzak kalıp kendinizi dinlenme moduna almanız gayet normaldir. Hatta belki de gereklidir de. Bu sayede hem ruhen hem de bedenen dinlenmiş olur ve bir sonraki diyet sürecinize de daha istekli ve hevesli bir şekilde başlama şansını yakalayabilirsiniz...

Evet, belki de şu an için gerçekten de diyete hazır değilsinizdir. Yalnız unutmayın hayat seçimlerden ibarettir ve seçtiğimiz şeyleri yaşarken de binbir pişmanlıkla, sürekli olarak diğer seçeneği düşünerek yaşamak da manasızdır. Bu nedenle eğer şu anda diyet yapmaya hazır değilseniz, hazır olmadığınızı gerçekten kabul etmeli ve bunun pişmanlığını da yaşamamalısınız. Bu doğrultuda kendinize bir zaman dilimi tanıyıp belli bir müddet sonra tekrar diyetinize geri döneceğinizi hatırlatırsanız, bu dinlenme sürecini de gerçek anlamda dinlenerek ve keyif içerisinde geçirebilirsiniz.

PEKİ NASIL TOPARLAYACAĞIM?

Toparlarsınız hiç endişeniz olmasın. Diyetsiz geçen süreçte yeterince dinlenebilmiş ve pişmanlıklarla kendinizi hırpalamamışsanız, bu süreçte gerçek anlamda hem bedenen hem de ruhen iyice dinlenmişsiniz demektir. Bundan sonrası da gayet kolaydır çünkü bu sayede motivasyonunuz da eskiye nazaran artık daha yüksektir ve diyette başarılı olma adına da artık daha isteklisinizdir.

DİYET YAPMADAN DA KİLONUZU KORUYABİLİRSİNİZ…

En azından günün yalnızca bir öğününde ağır ve kaçamak diye nitelendirebileceğimiz bir yiyecek tüketmişseniz, diğer öğünlerde daha sağlıklı ve düşük kalorili yiyeceklere yönelmeniz bile kilo kontrolü açısından destekleyici rol üstlenecektir. Bunlara ek olarak suyla karnınızı sürekli olarak meşgul ediyor olmanın da ekstra besin tüketme riskinin önüne geçeceğini unutmamalısınız. Tabii yazı hissetmek adına deniz ve havuzda da bol bol vakit geçiriyor olmanız kalori yakımına yardımcı olacağından yine kilo denetimi açısından da destek sağlayacaktır.

KASIM AYINA KADAR FAZLALIKLARINIZDAN KURTULUN…

Dinlenme ve tatil süreciniz bitince diyetisyeniniz kontrolünde diyetinize devam etmeyi ertelemeden bu sefer tam olarak amacınıza ulaşana değin bu yolda kararlılıkla ilerleyeceğinize dair de kendinize bir söz vermelisiniz. Sonuç olarak güzel bir yaz tatilinden sonra artık beden sağlığınızı biraz daha ön planda tutarak hareket etme vaktinizin gelmiş olduğunu kendinize hatırlatmalısınız.

Özellikle bir müddet sonra Kasım ayından itibaren sıcakların da bitişiyle birlikte sonbaharı gerçek anlamda hissetmeye başlayınca iştahımızda da muhtemelen bir artış olacak, dolayısıyla yine yağlanma riski ve diyete adapte olamama durumuyla karşı karşıya kalacağız. İşte tam da o vakit gelene kadarki bu birkaç aylık süreci avantaja çevirebilir ve varolan ekstra fazlalıklarımızdan bu dönem içerisinde kurtulabiliriz. Böylelikle iştahımızın açık olacağı kış döneminde de şu anki ekstra kilolara ek olarak daha fazla kilo kazanma riskimizin de önüne geçmiş oluruz.

Hepimize başta sağlık ve güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum…

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 275. Sayısı

Adres Kıbrıs 275. Sayısı