1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Diyabet hastaları yine ilaç mağduru!
Diyabet hastaları yine ilaç mağduru!

Diyabet hastaları yine ilaç mağduru!

Mağusa Hastanesi’nde Novarapid ensülin ilacı ve şeker ölçme çubuğu eksikliği yaşanıyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Mağusa Devlet Hastanesi’nin ecza bölümünde Novarapid isimli ensülin ilacı ve şeker ölçme çubuğu eksikliği yaşanıyor. YENİDÜZEN’e ulaşan Çağda Haşimoğulları isimli yurttaş, Novarapid isimli iğneyi bu hafta hastanede bulamadığını, şeker ölme çubuğunun da iki aydır olmadığını söyledi.

Her ay özel eczaneden ilaçlarını almaya çalıştığını söyleyen Haşimoğulları, “Ben bu ilaçları iki aydır dışarıdan alıyorum ve aylık 300 TL veriyorum. Fakir olan, yaşlı olan hastalar var, gücü olmayanlar var, onlar ne yapsın” diye sordu.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, Novarapid isimli ensülin ilacında bir eksiklik olduğunu belirterek, bu ilacın yerine aynı içerikte olan Humalogpen ilacının verildiğini söyledi. Hastanede şeker ölme çubuğunun olduğunu söyleyen Topal, bazen ilaçların Lefkoşa’dan gelmesinde gecikmeler olduğunu bu nedenle 2 günlük bir eksilme yaşanabileceği aktardı.

 

YENİDÜZEN’e ulaşan Çağda Haşimoğulları isimli yurttaş, Novarapid isimli iğneyi bu hafta hastanede bulamadığını, şeker ölme çubuğunun da iki aydır olmadığını söyledi.

 

Haşimoğulları: “Vatandaşı mağdur ediyorlar”

“Diyabet hastasıyım ve ilaçlarımı devletten alıyorum. Her yıl ihale süresince sorun yaşıyoruz. Bu gelmiş geçmiş her hükümette karşılaştığımız ve çözülmeyen bir sorundur. Mağusa Devlet Hastanesi’nden inüsilin ve şeker çubuğu almaya çalışıyorum. İki aydır çubuk yok, bu hafta da inüsilin bulamadım. Bu olur şey değil… Bunlar benim arayıp bulamadığım ilaçlar, bakalım daha neler eksiktir de haberimiz yok.  Bu ihale süreçlerinde biz hastalar mağdur oluyoruz. Ben bu ilaçları iki aydır dışarıdan alıyorum ve aylık 300 TL veriyorum. Fakir olan, yaşlı olan hastalar var, gücü olmayanlar var, onlar ne yapsın… Bakanlığı aradım ve ne zaman geleceğini öğrenmek istedim fakat hiç kimseye ulaşamadım. Telefon açtım, o sekreterden bu sekretere aktarıldım yine de kimseye ulaşamadım. Benim bunlarla uğraşacak zamanım yok fakat her ay 300 TL verecek gücüm de yok. Vatandaşı bu şekilde mağdur ediyorlar, günahtır…” 

 

YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, Novarapid isimli ensülin ilacında bir eksiklik olduğunu, bu ilacın yerine aynı içerikte olan Humalogpen ilacının verildiğini belirterek, şeker ölme çubuğunun ise hastanede bulunduğunu aktardı

 

Topal: “Hastaları mağdur etmemeye çalışıyoruz”

Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, İlaç sıkıntısıyla ilgili Kendilerine bu yönde şikayet gelmediğini, Novarapid isimli ensülin ilacında bir eksiklik olduğunu belirterek, bu ilacın yerine aynı içerikte olan Humalogpen ilacının verildiğini söyledi.

Topal, dahiliye doktorların kontrolünde Humalogpen ilacının verildiğini vurgulayarak, ilaç konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Hastanede şeker ölme çubuğunun olduğunu söyleyen Topal, bazen ilaçların Lefkoşa’dan gelmesinde gecikmeler olduğunu bu nedenle 2 günlük bir eksilme yaşanabileceği aktardı.

Hasan Topal, sıkıntı yaşandığı zamanlar alternatif çözümler yarattıklarını, hiçbir hastayı mağdur etmemeye çalıştıklarını kaydederek, ihalelerde biraz gecikme veya tarihlerde çakışma olduğu zaman nadiren sıkıntılar olduğunu, bunu da gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3042 defa okunmuştur
Etiketler : , ,