1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dışişleri Bakanlığı’na KADIN ŞOFÖR
Dışişleri Bakanlığı’na KADIN ŞOFÖR

Dışişleri Bakanlığı’na KADIN ŞOFÖR

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kuzey Kıbrıs tarihinde bir ilki gerçekleştirerek makam şoförlüğüne Samiye Yürün’ü getirdi

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kuzey Kıbrıs tarihinde bir ilki gerçekleştirerek makam şoförlüğüne Samiye Yürün’ü getirdi. Kadın şoför olarak göreve başlayan Samiye Yürün iki gündür görevi yürütüyor. Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile çalışmanın ayrı bir olayı olduğunu vurgulayan Samiye Yürün duygularını YENİDÜZEN’ anlattı.

Nasıl bir duygu ve neler hissediyorsunuz?
“Yeni başladım, Cuma günü geldim iş görüşmesine Pazartesi’nden bu yana ben sürüyorum. Öncesi alışmak için kullandım aracı. Halen şaşkınlığı atamadım üstümden, ilk kez olacak diye çok şaşırdım.
Anne olmak başka bir şey, çocukları okula götürmek başka bir şey tabi. Makam taşımak başka bir olaydır.”

‘Yapamayacağım iş yok’
“Önemli bir bakanlıkta bu görevi devraldım. İlk yapar mıyım yapamaz mıyım diye kendi kendime sordum, ama yapamayacağım iş yok, kendime güveniyorum. Üstesinden geleceğimi söyledi yakın arkadaşlarım.  Arkadaşlarımın desteği de çok oldu, onların verdiği güven ile yapacağıma inandım. Bu yüzden cesaret ettim, yapılabilir demek ki, çok da zorlanmadım. Alıştım ve Sayın Bakan ile diyalog da iyi, zamanla daha iyi olacak.”

İlk anda direksiyona oturduğunuzda neler hissettiniz?
“Deneme sürüşünden daha çok panik yaptım. İlk kez sürdüğümde Bakanlar Kurulu da vardı. Biraz erkek egemen olan bir yerde bir tek kadın bendim. Ama diğer şoför arkadaşlar da bana yardımcı oldu, tavsiyelerde bulundu. Hafta sonu kendime biraz motive ettim, internetten de bilmediğim konular varsa bir araştırma yaptım, dünyanın diğer yerlerinde nasıl yapılır diye. Uzun bir süre çalışma arkadaşlarım ile bu işi yapmayı istiyorum.”

Bu haber toplam 3012 defa okunmuştur