1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dışişleri Bakanı Nami’nin Brüksel temasları sürüyor
Dışişleri Bakanı Nami’nin Brüksel temasları sürüyor

Dışişleri Bakanı Nami’nin Brüksel temasları sürüyor

Nami, AP Dış İlişkiler Komitesi Türkiye Raportörü Piri, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu Üyesi Tannock ve Avrupa Halkları Partisi Üyesi Othmar Karas ile görüştü

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Brüksel temasları çerçevesinde dün Avrupa Parlamentosu Sosyalist Demokratlar Grubu üyesi ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu üyesi AFET Koordinatörü Charles Tannock ve Avrupa Halkları Partisi üyesi Othmar Karas ile görüştü.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Nami, Brüksel’deki temaslarında, Avrupa Parlamentosu’nda gelecek hafta yapılacak “Kıbrıs” konulu oturumda dengeli bir politika izlenmesi ve Kıbrıs müzakerelerinde masadan kalkan tarafın ödüllendirilmemesi için dikkatli davranılması gerektiği üzerinde durdu. Nami, bu bağlamda alacağı kararlar ve atacağı adımların Kıbrıs Rum tarafını çözüm ve uzlaşı yönünde cesaretlendirmesinin önemine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, kapsamlı çözüm müzakerelerinin yeniden başlatılması için Kıbrıslı Rum liderin en kısa zamanda müzakere masasına dönmesi gerektiğini ve hidrokarbon kaynaklarının yönetimi dahil olmak üzere tüm konuların çözülmesi için diyaloğun şart olduğunu ifade etti.
Nami, ayrıca, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği ile yaptığı çalışmalarında yaşanan sıkıntıları da dile getirerek, sorunların nasıl aşılabileceği konusunda muhataplarıyla fikir alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Nami ve beraberindeki heyet, Brüksel temaslarını bu akşam tamamlayarak adaya dönecek.
(tak)

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur