1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. DISI'NIN ÖNERİSİNE ONAY!
DISI'NIN ÖNERİSİNE ONAY!

DISI'NIN ÖNERİSİNE ONAY!

DİSİ'nin önerisi 30 evet oyu ile geçti, 20 vekil de hayır oyu kullandı.

A+A-

SAAT: 10.30

Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi’nde bugün, içinde 10 Şubat’ta alınan ‘1950 Enosis Plebisiti anma günü’ maddesinin de bulunduğu bir dizi milli günün düzenlenmesini Meclis’in uhdesinden alıp hükümete verecek yeni öneri görüşülüyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakereleri yeniden başlatmak için ısrarla istediği yasal değişiklik gözleri güney meclisine çevirdi.

Müzakerelerde yaşanan sıkıntının ardından harekete geçen hükümet partisi DİSİ’nin gündeme getirdiği öneri şu sıralarda mecliste ele alınıyor.

Yasanın geçmesiyle birlikte müzakerelerin yeniden sorunsuz başlaması hedefleniyor.

Yapılması beklenen değişikliğe DİKO ve ELAM şiddetle karşı çıkıyor. Hükümet partisi DISI'den ise 3 vekilin oylamaya katılmayacağı bilgisi var.

Meclis gündeminin 31. sırasında yer alan DİSİ önerisi bu sabah ilk sıraya alındı. Konuşmaların ardından oylamaya geçilecek. Konuşma sırası ve süreler şu şekilde:  DİSİ 40 dakika,  AKEL 35 dakika,  DİKO 20 dakika,   diğer siyasi partilerin her birine ise 10 dakika süre verildi.

pols.jpg

Polis tedbir amaçlı Temsilciler Meclisi’ne giden yolu kapattı.

rum1.jpg

DİSİ'nin önerisinin Temsilciler Meclisi’ne görüşüldüğü sıralarda yaklaşık 50 kişilik ELAM grubu bölgede toplandı.

rum2.jpg

"Hiç bir şey ummuyorum, hiç bir şeyde korkmuyorum"

SAAT: 11.15

TARTIŞMA ÇIKTI ARA VERİLDİ

ddd.jpg

Temsilciler Meclisine ara verildi. ELAM Milletvekili Linos Papayiannis'in konuşması sırasında, “Meclisteki bazı insanlar haindir” sözü milletvekilleri arasında tepkiye neden oldu, DİSİ ile AKEL milletvekillerinden bazıları  salonu terk etti. Oturumu izleyen siviller ile vekiller arasında sözlü tartışma çıkması üzerine Meclis Başkanı Dimitris Şilluris  sivillerin ayrılması için oturuma 10 dakikalık ara verdi.

elamci.jpg

Aranın ardından  konuşmasına devam eden Papayiannis, kimseye hain demediğini söyledi. Meclis Başkanı Şilluris ise yeniden tartışma çıkması durumunda, oturumu izleyen yurttaşların polis eşliğinde dışarıya çıkarılağı uyarısını yaptı. 

SAAT:13.05

30 OY İLE GEÇTİ

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi, DİSİ'nin önerisi 30 evet oyu ile geçti, 20 vekil de hayır oyu kullandı.

 

 

 

FOTOĞRAFLAR INCYPRUS/ POLITIS/CNA

Bu haber toplam 3441 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
"Hain" sözü tepki topladı

"Hain" sözü tepki topladı

Kıbrıs Rum Temsilciler Meclis'inde ELAM vekilinin "mecliste bazı kişiler haindir" sözü tepki topladı, meclise ara verildi

İlgili Haberler