1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. DİSİ ve AKEL, 'geçişleri kapatma eylemini' kınadı
DİSİ ve AKEL, 'geçişleri kapatma eylemini' kınadı

DİSİ ve AKEL, 'geçişleri kapatma eylemini' kınadı

DİSİ ile AKEL, geçiş noktalarının bir protesto biçimi olarak kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirtti

A+A-

DİSİ ile AKEL partilerinin, geçiş noktalarının bir protesto biçimi olarak kapatılmasına, kesinlikle karşı olduklarını belirttikleri ifade edildi.

Politis gazetesinin “DİSİ-AKEL  Geçiş Noktalarının Kapatılmasını Kınadı” başlıklı haberine göre, DİSİ partisi açıklamasında, iyi yönetilen bir devlette yasalara uyulması gerektiğini belirtirken, AKEL ise açıklamasında polisin bu konuda önlem alıp almadığı konusunda bilgilendirme istedi.

Bu arada, Kıbrıs hükümetinden, önümüzdeki iki ay için her Pazar günü yapılması planlanan üç saatlik geçiş noktalarını kapama eylemleri konusunda dün de konuyla ilgili bir açıklama gelmediğine işaret eden gazete, Derinya’da gerçekleştirilen ilk eyleme birkaç düzine insan katıldığını ve eylemin yalnızca yarım saat sürdüğünü kaydetti.

Açıklamasında, yolların ve geçiş noktalarının kapatılmasını, aynı zamanda sıradan vatandaşların haklarını kısıtlayan protesto etkinliklerini kınadığını belirten DİSİ partisi, vatandaşların hem fikir olmadıkları karar ve politikalara karşı, serbestçe protestoda bulunma hakkını tanıdığını dile getirdi.

Edepli ve adabına uygun şekilde ifade edildiği müddetçe her türlü düşünceye saygı duyduklarını dile getiren DİSİ, barikatların kapatılmasını ve geçiş noktaları aracılığıyla Kıbrıs’ın kuzeyine geçen vatandaşlar aleyhindeki nitelemeleri kabul etmelerinin ise mümkün olmadığını ifade etti.

Gazeteye göre AKEL partisi ise açıklamasında, belirli bir grup tarafından geçiş noktalarının kapatılması ve vatandaşların özgür dolaşımının engellenmesi çabasının, kabul edilemez ve kınanması gereken bir şey olduğunu belirtti.

Geçiş noktalarının açılmasının hükümet tarafından beyan edilmiş politika ve iki lider arasındaki bir anlaşmadan ibaret olduğunu aynı zamanda bunun iki toplumun yeniden yakınlaşmasına katkıda bulunduğunu dile getiren AKEL, bu yüzden serbest dolaşımın hiç kimse tarafından keyfi ve kışkırtıcı bir şekilde engellenemeyeceğini vurguladı.

AKEL açıklamasında “Kıbrıs Cumhuriyeti’nde özgür dolaşımın sahip olduğu büyük politik önemin, aynı zamanda bu tarz eylemlerin sahip olduğu uzantıların, Polisin ve devletin net bir şekilde harekete geçmesini gerektirdiğini” de ekledi.

Haber Haravgi’de “AKEL: Özgür Dolaşım Hiç kimse Tarafından Engellenemez”, Alithia’da ise “Geçiş Noktalarının Kapatılması Çabası Kınanıyor” başlıklarıyla yer buldu.

 

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler