1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Direnişin annesi, 103 yaşında veda etti
Direnişin annesi, 103 yaşında veda etti

Direnişin annesi, 103 yaşında veda etti

Yıllardır CTP için en ön saflarda yerini almış, parti kurulduğu zaman ilk yazılan üyelerinden biriydi… Münevver Mehmet Karamustafa (Dinarlılar) hayata gözlerini yumdu.

A+A-

 

Direnişin annesiydi…

Yıllardır CTP için en ön saflarda yerini almış, parti kurulduğu zaman ilk yazılan üyelerinden biriydi… Münevver Mehmet Karamustafa (Dinarlılar) hayata gözlerini yumdu.

22 Mart 1915 tarihinde doğan ve 22 Mart’ta 2015’te 100’ncü yaşını kutlayan Münevver Mehmet Karamustafa 103 yaşındaydı.

103 yaşında hayata gözlerini yuman Münevver Mehmet Karamustafa dün defnedildi.

22 Mart’taki doğum günü kutlamasında YENİDÜZEN’e konuşan Münevver Mehmet Karamustafa  nasıl CTP’ye gönül verdiğini anlatmıştı.

Münevver Mehmet Karamustafa’nın anısına sözlerini yeniden yayınlıyoruz…

 

“Biz CTP ile hep birlikteydik, halen daha birlikteyiz”

“Büyüdüm, evlendim bir kızım oldu” diyerek başlamıştı sözlerine, “Kızımın kısmeti çıktı benim eşim de gitti damadı soruştursun, kimdir nedir diye… Biz aslen Larnakalıydık… ‘Kırmızı kravat takar, komünisttir’ dediler… İşte biz o kırmızı kravatlı komünist sayesinde bütün aile CTP’li olduk” diye konuşmuştu.
Kırmızı kravatlı komünist Kamil Mehmetali Özgönenç, 1948 yılında PEO’ya üye olmuş, ardından Liman İşçileri Sendikası’nda genel sekreterlik yapmış.  Hem sınıfsal mücadelede hem de Denktaş’a karşı en ön saflarda yerini almış.
CTP’nin kurulacağı dönemde ise yine en ön saflarda yerini aldı, mücadelesini sürdürdü…
Münevver Karamustafa, “Biz kök CTP’liyik” diye tanımlıyordu CTP ile olan bağını…
“Ahmet Mithat Berberoğlu’nun devlet başkanlığı için aday olduğu dönemlerde Namık Kemal Meydanı’nda yapılan toplantılarda en ön sıradaydık” diye eskilere uzanan Münevver Karamustafa, “O zaman orada olmak cesaret isterdi. Ama biz mevcut rejime karşıydık onun için de mücadele etmeliydik” diyerek anlatmıştı o günleri…

“CTP olmasaydı bugünlere gelemezdik” demişti Münevver Karamustafa, “Biz CTP ile hep birlikteydik, halen daha birlikteyiz” diye konuşmuştu.

 

 

Bu haber toplam 3496 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler