1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dipkarpaz'da inceleme yapıldı
Dipkarpazda inceleme yapıldı

Dipkarpaz'da inceleme yapıldı

Çevre Koruma Dairesi Dipkarpaz'da doğal ortamda yaşayan eşeklerin rehabilite çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu

A+A-

Çevre Koruma Dairesi’nin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in talimatıyla Dipkarpaz'da doğal ortamda yaşayan eşeklerin rehabilite çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunduğu kaydedildi.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve dairenin veterinerlik bölümü ekipleri incelemelerde bulundular ve durum tespiti yaptılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kusetoğluları, bir süre önce eşeklerin doğal ortamda beslenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla balyalar temin ettiklerini ve doğaya bıraktıklarını, önümüzdeki günlerde de Toprak Ürünleri Kurumu’ndan yeni balyaların bu bölgeye ulaştırılacağını söyledi.
Bölgede bir süre önce medyaya da yansıyan haberlerde olduğu gibi 3- 4 tane eşek ölümü gerçekleştiğini anımsatan Kusetoğluları, bu konuya kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirtti.
Kusetoğluları, Bakan Dinçyürek'in de bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurguladı.

Eşek ölümleriyle ilgili veteriner dairesinin analizlerinin devam ettiğini ve elde edilen bulgulara göre hareket edeceklerini ifade eden Kusetoğluları, analiz sonuçlarına göre önlemler alacaklarını söyledi.
Kusetoğluları, daireye bağlı veteriner bölümünün de Veteriner Dairesi ile işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyerek bölgede yaban hayatta yaşamlarını sürdüren sadece eşeklerin değil tüm hayvanların da bakım, rehabilite, tedavi ve beslenmeleri için her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bölgede görevli personelin hayvanların beslenmeyle ilgili ihtiyaçlarının sürekli takip edileceğini belirten Kusetoğluları, ihtiyaç dahilinde sürekli olarak beslenmelerine olanak sağlanacak imkanların yaratılacağını söyledi.(tak)

 

Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur