1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dipkarpaz Ortaokulu müdürüne ‘darp’ davası
Dipkarpaz Ortaokulu müdürüne ‘darp’ davası

Dipkarpaz Ortaokulu müdürüne ‘darp’ davası

Dipkarpaz Recep Tayyip Ortaokulu’nda 2 öğrenci darp edildi iddiası…

A+A-

Dipkarpaz Recep Tayyip Ortaokulu’nda  öğrenim gören 12 yaşındaki isimlerinin baş harfleri D.E ile T.G olan 2 öğrencinin okul müdürü Mehmet Özişlek tarafından darp edildiği iddia edildi.

Yaşanan olay sonrasında her iki çocuğun ailesi polise giderek şikayette bulundu, darp raporu aldı.

Polisin okul müdürü Özişlek’e ‘darp’ davası okuduğu öğrenildi.

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz yaşanan olayı doğruladı, Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın da bilgisi olan konuyla ilgili  polis raporlarını beklediklerini söyledi.

Dipkarpaz Recep Tayyip Ortaokulu’nda  öğrenim gören 12 yaşındaki isimlerinin baş harfleri D.E ile T.G olan 2 öğrencinin okul müdürü Mehmet Özişlek tarafından darp edildiği iddia edildi.Polis müdür aleyhinde ‘darp’ davası okudu, Bakanlık soruşturma hazırlığı başlattı…

YENİDÜZEN’e konuşan Kavaz, raporların gelmesinin ardından Kamu Hizmeti Komisyonu’nda Okul Müdürü Mehmet Özişlek ile ilgili bildirimde bulunacaklarını da aktardı.

Öte yandan darp edildiği söylenen D.E’nin teyzesi İ.E ise haklarında disiplin suçu bulunmayan çocukların 5 gündür okula alınmadığını, dün yaşanan olayların da öğrencilerin sınıfa girmek istemesi nedeniyle çıktığını aktardı.

Görüş almak için aradığımız okul müdürü Mehmet Özişlek’e ise ulaşılamadı.

D.E’nin teyzesi İ.E:“5 gündür çocuklar okula alınmıyor”

D.E’nin teyzesi İ.E YENİDÜZEN’e konuştu, yaşananları anlattı.
Teyze, okul müdüründen şikayetçi olduklarını söyledi, darp raporu aldıklarını belirtti.
Çocuklardan birinin boğazının çizildiğini, diğerinin de vücudunda darba bağlı morluklar oluştuğunu belirten İ.E, özetle şöyle konuştu: “Çocuklar kendi aralarında şaka yapmışlar. Olay 5 gün önce bundan çıkmış. Diğer çocuklar da okul öğretmenlerinden birine giderek, şakanın kendisine yapıldığını söylemiş. Söz konusu öğretmen de dinlemeden, müdüre giderek durumu anlatmış. Çocuklar bunun üzerine okuldan uzaklaştırıldı, sınıfa alınmadı. Haklarında disiplin suçu da yok. Müdür, her iki öğrenciye de ‘kağıdını vereceğim, sizi başka okula göndereceğim’ demiş. Bugün yeğenimle birlikte diğer çocuk sınıfa gitmiş, derse gitmek istemiş. Ancak müdür çocukları okulun dışına atmış, kapıyı kilitlemiş. Çocukların ailelerinden biri bunun üzerine okula gitmiş. Müdür de çocukları okula almış. Çocuklar sınıfa girince, birinin boğazını sıkmış diğerinin arkasına vurmuş. Darp raporu aldık. Masaları ve sandalyeleri parçalamış. Şikayetçi olduk, ifade verdik”

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz
“Olay bilgimizde, polis raporlarını bekliyoruz”

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz’ın olayın Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın da bilgisinde olduğunu, polis raporlarını beklediklerini söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Kavaz, raporların gelmesinin ardından Kamu Hizmeti Komisyonu’nda Okul Müdürü Mehmet Özişlek ile ilgili bildirimde bulunacaklarını kaydederek, “Büyük ihtimalle Özişlek ile ilgili soruşturma açılacak. Bizim bilgimize gelen, olayın Mehmet beyin iki çocuğu da okula istememesinden yaşandığıdır. Yaşananların ardından kendisini de aradım ancak ulaşamadım” dedi.

 

Bu haber toplam 4362 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,