1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Dingo’nun Ahırı’ neresi merak ettiniz mi ?
 ‘Dingo’nun Ahırı’ neresi merak ettiniz mi ?

‘Dingo’nun Ahırı’ neresi merak ettiniz mi ?

Genç İşadamları Derneği ve Toplarlanıyoruz Hareketi, dün mecliste yaşanan gerginlik ile ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

 UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün dün mecliste sergilediği saldırgan tavıırlar tepki topladı.

Meclisin ‘Dingo’nun Ahırı’ olmadığını vurgulayan GİAD,  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün de Dingo olmadığını hatırlattı. Toplarlanıyoruz Hareketi ise, Özgürgün tarafından sergilenen davranışları yakışıksız ve kabul edilemez olarak niteledi.

-------------------------------------------------------


GİAD başkanı Ceyhun Tunalı imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

‘Dingo’nun Ahırı’ neresi merak ettiniz mi ?


"Bir yerde düzen, disiplin ve kargaşa var ise bunu tanımlamak için “Burası Dingo’nun Ahırı mı?” deyişi kullanılır. Peki hiç merak ettiniz mi kimdir bu Dingo? Türkçe’de bir deyime mal olmuş bu ahır nerededir?

Osmanlı zamanında İstanbul’da  Şişhane, yokuşunun dikliği ile meşhurdur. Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde bu çetin yolun daha rahat aşılması için bir atlı tramvay teşkilatı kurulmuş ve dik yokuşu aşıp Beyoğlu'na ulaşmak isteyenler için hizmet vermeye başlamıştır. Nitekim bu dik yokuş atlar için bile oldukça meşakkatlidir. Arabacılar atları sürekli arabalara koşamaz, belli zaman aralıkları için dinlenmeye bırakırlarmış.

İşte meşhur Dingo ise bu ahırın işletmecisi ve alkolikliği ile bilinen bir Rum vatandaşıymış. Dingo sürekli sarhoş olduğu için arabacılar, ahırcı Dingo'nun yerine tüm işleri görmek zorunda kalır,  sürekli ahırın içinde fazladan adam bulunur ve işler hep bir karmaşa tadında ilerlermiş. Kimi zaman arabacılar dinlendi sandığı yorgun atları arabalara koşar bunun sonucunda atlar çatlayarak ölür ve Dingo bir dizi kavganın içinde kendini bulurmuş.

Özellikle atlı tramvayların artması ile karışıklık iyice artmış ve Dingo isimli vatandaşımızın ahırı  hep bir karmaşa ve kavga yeri olarak bilinir olmuş.   Zamanla burada yaşanan sıkıntılar o kadar ayyuka çıkmıştır ki tüm İstanbul ahalisi karman çorman her durum için Dingo'nun ahırı yakıştırmasını yapar olmuştur.

Dingonun ahırının yerinin daha iyi anlaşılması için tarifini günün koşullarına göre yapmak gerekecektir. Taksim alanının batı kısmındaki Sular İdaresi Maksemi ile Fransız Konsolosluğu arasındadır. Bu gün ise ahırdan geriye herhangi bir kalıntı kalmamıştır.

Dingo’nun ahırının yerinin tam tarifini yapmış olduğumuz bildirimizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nin Dingo'nun Ahırı'nın yeri ile ve Sn. Hüseyin Özgürgün'ün Dingo ile bir alakası olmadığını gereken lüzum üzerine kamuoyu ile  paylaşmak ihtiyacı duyduğumuzu belirtmek isteriz".

--------------------------------------------------

Toparlanıyoruz Hareketi: “Meclis’in ve Milletin Vekilliği’nin saygınlığı korunmalıdır.”


Toparlanıyoruz Hareketi, dün Meclis'te UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından sergilenen davranışları yakışıksız ve kabul edilemez olarak nitelendirmektedir. Milletin vekili olan Sayın Özgürgün, bu davranışları ile halkı temsil etmeye uygun olup olmadığı konusunda ciddi soru işaretleri yaratmıştır. Fikir üretemeyen, siyasi rakipleri ile fikirler üzerinden tartışma yapma yeteneği sınırlı olan, bu eksikliğini sözsel ve fiziksel şiddete varabilecek saldırgan hareketlerle telafi etme eğiliminde olan herhangi bir politikacının halkı temsil eder nitelikte olamayacağı tartışmasızdır. Bu noktadan hareketle Toparlanıyoruz Hareketi, Sayın Hüseyin Özgürgün'ü dünkü Meclis oturumundaki davranışlarından ötürü kınar; kendisini sergilediği davranışlar konusunda özür dilemeye çağırır, ve Meclis Başkanı'nı da Meclis içtüzüğünün gereği olan kınama cezası verilmesine dair prosedürü ivedilikle uygulamaya davet ederiz.

Bu haber toplam 7847 defa okunmuştur