1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Din İşleri Başkanı Atalay ‘BAŞINA BUYRUK’
Din İşleri Başkanı Atalay ‘BAŞINA BUYRUK’

Din İşleri Başkanı Atalay ‘BAŞINA BUYRUK’

Vakıflar İdaresi Atalay’ı “izne” çıkardı, Atalay, Güney’de Başpiskopos’la görüşmeye gitti

A+A-

 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın görevini bırakmadan siyasi adaylık için başvuruda bulunmasıyla ilgili hukukçulardan görüş istendiğini bu süreçte de ‘izinli’ olacağına ilişkin kendisine resmi bildirimde bulunulduğunu ifade etti.


Meltem SONAY

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu, görevinden istifa etmeden Türkiye’de AKP aday adaylığına başvuruda bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı, ‘yasal araştırma’ için 26 Nisan’a kadar ‘zorunlu izne’ çıkardı. Ancak Atalay bu kararı “takmayarak” resmi bildirime karşın Güney’de Başpiskopas’la görüşmeye gitti.

Vakıflar İdaresi, Talip Atalay’ın ‘Din İşleri Yasası’na aykırı davranıp davranmadığı hususunda hukuki araştırma başlatıp Atalay’ı bu süreçte ‘zorunlu izne’ çıkartırken, Yönetim Kurulu’nun kararı kendisine tebliğ edilmesine karşın Atalay Güney Kıbrıs’taki Rum Başpiskoposluk binasında gerçekleşen Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’la görüşmeye katıldı.

Özgü: “Yasal boyutu araştırılıncaya kadar Atalay izinli”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın görevini bırakmadan siyasi adaylık için başvuruda bulunmasıyla ilgili hukukçulardan görüş istendiğini bu süreçte de ‘izinli’ olacağına ilişkin kendisine resmi bildirimde bulunulduğunu ifade etti.

“Yönetim Kurulu kararına uyması gerekiyor”

Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın izni süresince, yasal araştırmanın yapılacağını ve Yönetim Kurulu’nun da bunun sonucunda karar üreteceğini kaydeden Özgü, buna karşın Atalay’ın dün Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’la bir araya geldiğini öğrendiklerini belirtti.

“Bizim bilgimiz dışında bir görüşme. Vakıflar İdaresi’nin izinli sayıldığına ilişkin kararı kendisine iletilmiştir, Yönetim Kurulu kararına uyması gerekiyor” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Atalay’a bunun hatırlatılacağını da kaydetti.

Talip Atalay listeye giremedi, geri döndü…

AKP aday adaylığı için, görevinden de istifa etmeden başvuruda bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, listeye de girememişti.

O süreçte ‘izin’ kullanan Talip Atalay sessiz sedası görevinin başına döndü, bu kez Yönetim Kurulu’nun ‘zorunlu izni’ne karşın, dün Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’la bir araya geldi.

Atalay açıklamalarda da bulundu…

Güney Kıbrıs’taki Rum Başpiskoposluk binasında gerçekleşen görüşme iki saat sürdü. İki dini lider görüşme sonrasında birlikte basın önüne çıkarak açıklamada da bulundu.

Başpiskopos Hrisostomos, Kıbrıs’ın her iki tarafındaki kutsal mekanların korunması amacında olduklarını söyledi. Başpiskopos Hrisostomos, ziyareti için Din İşleri Atalay’a teşekkür ederken, “vereceğimiz mesajlar için görüş ve fikirlerimizi tartıştık” dedi.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay da, iki dinin mensuplarının binlerce yıl barış içerisinde yaşamış olduğuna işaret ederek, “tarihimizdeki güzel örnekleri öne çıkartarak yeniden bir barış adası inşa edebiliriz” dedi.

Hrisostomos’un barışa yönelik sözlerini sevinçle karşıladığını ifade eden Atalay, kendisinin de bu düşüncelere katıldığını söyledi. Atalay, müzakerelerin yeniden başlayacak olmasının mutluluk verdiğini ifade ederek, “dini liderler olarak biz siyasi liderlerin masadaki kalıcı çözüm uğraşlarına sonuna kadar destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi. Adadaki dini mekanların herkesin kültür mirası olduğunu kaydeden Atalay, bu mekanların korunmasının herkesin ortak düşüncesi olduğunu da vurguladı.

 

Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur