1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dikmen’den anlamlı şampiyonluk
Dikmen’den anlamlı şampiyonluk

Dikmen’den anlamlı şampiyonluk

Dikmen’den anlamlı şampiyonluk

A+A-

 


Burhan Gürkan

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası geride bıraktığımız Ocak ayında noktalandı. Kızlarda Gönyeli İlkokulu, erkeklerde Dikmen İlkokulu finallerde rakiplerini mağlup ederek bu okul sezonunun şampiyonu oldular ve Mart ayında Gaziantep’te gerçekleşecek Türkiye İlkokullararası Basketbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar. Gönyeli İlkokulu kızları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon olma başarısı gösterirken, Dikmen İlkokulu erkek basketbol takımı kurulduğu ve şampiyonaya katıldığı ilk yılında birçok okulu geride bırakarak başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

ZORLU MAÇLAR SONUNDA YARI FİNAL
Dikmen İlkokulu, İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası’na katılmaya karar verdiği ilk yılında son dört arasına kalarak önemli bir başarı elde etti. Şampiyonanın başında Yakın Doğu İlkokulu, Necati Taşkın ve Future American College ile aynı grupta yer alan Dikmen, bu grupta sadece Yakın Doğu İlkokulu’na tek sayı farkla mağlup oldu, diğer rakiplerini yenerek 8’li finallere yükseldi. Bu bölümdeki grubunda Levent İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa Koleji ve 23 Nisan İlkokulu ile birlikte yer alan Dikmen İlkokulu, grubundan çıkmayı başararak yarı finale yükseldi. Bu başarı ilk yıl için büyük önem arz ediyordu.

YARI FİNAL MEMNUN ETTİ
Gelinen nokta okul öğretmenlerini memnun etmişti. Müdür Muavini Kaan Bahçeci yarı final öncesinde ziyaret ettiğimiz okulda, ilk yılda gelen bu başarıyı beklemediklerini ancak gelinen noktanın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Okul müdüresi Şaziye Onbaşı ise emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyordu. Takımı hazırlayan Sadık Zabit ve Nusret Sırdar, çalışmalara okullar açılmadan yaz tatili içerisinde başlamışlar, haftada iki gün antrenmanın yanı sıra okul döneminde kondisyona yönelik çalışmalar yapmışlardı. Ne var ki diğer okulların imkanlarına göre okul bahçesinde bulunan basketbol sahasında çalışmalarının büyük bir bölümünü yapan Dikmen İlkokulu, birkaç defa Atatürk Antrenman Salonu’nu kullanmıştı. Ancak son dört okul arasında yer aldıktan sonra, mucizevi bir şampiyonluğa imza atacaklarını bilmiyorlardı.

MUCİZEVİ MAÇLAR VE ŞAMPİYONLUK
Finale bir adım kala, yarı finalde rakipleri Yakın Doğu İlkokulu’ydu. Maçta Yakın Doğu 23-9’luk büyük bir üstünlük yakalarken, Dikmen İlkokulu oyuna son bölümlerde ağırlığını koyarak 24-23 gibi elde edilmesi zor bir skoru yakalayarak finalde Girne Amerikan İlkokulu’nun rakibi oldu. Final mücadelesi de tıpkı yarı final gibi geçti. Finalin ilk 2 periyodu sonunda Girne Amerikan 10-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ancak Dikmen İlkokulu bir mucize daha gerçekleştirdi. Dört periyot sonunda 18-13’lük skor elde eden Dikmen’in küçükleri, İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştı. Kurulduğu ilk yılda yakalanan bu başarı taraflı tarafsız spor kamuoyunda herkesin takdirini kazandı.

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 197. Sayısı

Adres Kıbrıs 197. Sayısı