1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dikmen’de Kıbrıs Gecesi’ne büyük ilgi
Dikmen’de Kıbrıs Gecesi’ne büyük ilgi

Dikmen’de Kıbrıs Gecesi’ne büyük ilgi

Dikmen Festival alanında düzenlenen gecede kurulan stantlarda Kıbrıs kültürüne yönelik yiyecekler ve içeceklerde yer aldı.

A+A-

Dikmen Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 11 Meşale festivali kapsamında ilk kez düzenlenen Kıbrıs Gecesi büyük ilgi gördü.

Dikmen Festival alanında düzenlenen gecede kurulan stantlarda Kıbrıs kültürüne yönelik yiyecekler ve içeceklerde yer aldı.
Gecede ilk olarak açılış konuşmasını yapan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen 11 Meşale Festivalinde ilk kez düzenlenen Kıbrıs Gecesinde, Kıbrıs kültürüne ve geleneklerine her zaman bağlı kalan bir toplum olduklarını ifade ederek, örf, adet ve geleneklerin Kıbrıs kültürüyle iç içe yaşamaya devam edeceğini belirtti.
Gecede ilk olarak Dikmen Gençlik Merkezi Halk Dansları ekipleri sahne aldı. Daha sonra ise Kıbrıs’ın sevilen Tiyatro sanatçısı Alper Susuzlu’nun hazırlamış olduğu Kıbrıs Kültürüne yönelik skeçlerde izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi.
Gecenin sonunda Kıbrıs Türk folklorunun olmazsa olmazı Sadiye Destur’un Kıbrıs Kültürüne yönelik hazırlamış olduğu kıyafet defilesi de Dikmen Gençlik merkezi tarafından sergilenerek büyük ilgi gördü.
Gecede Hüseyin Bomboz ve ekibinin de seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar izleyicileri hayran bıraktı.
Dikmen Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 11 Meşale festivali kapsamında Pazartesi akşamı ise Pınarbaşı Spor Kulübünde saat: 20:30’da Tombala ve Çekiliş Gecesi düzenlenecek gecede Dikmen Gençlik Merkezi Orkestrası da sahne alacak.

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur