1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dikmen’de festival coşkusu
Dikmen’de festival coşkusu

Dikmen’de festival coşkusu

Dikmen Belediyesi’nin düzenlediği, ismini belediyeye bağlı 11 köyden alan festival devam ediyor

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Dikmen Belediyesi’nin düzenlediği, ismini belediyeye bağlı 11 köyden alan “11 Meşale Festivali” dün akşam devam etti. Daha önce Dart Turnuvası, Tavla Turnuvası, Minikler Futbol Şenliği, Kıbrıs Gecesi, Tombala ve Çekiliş Gecesi, Klasik Otomobil Araç Sergisi gibi etkinliklerin yapıldığı festival son sürat devam ediyor. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi yaptığı konuşmada festivalin sosyal ve sanatsal etkinlikleri içerdiğini söyledi.

Çelebi: “11 gece festival”
Belediyecilik, sadece temel hizmetleri halka sunmak değildir Dikmen Belediyesi tarafından basın toplantısıyla festivale ilişkin detaylar kamuoyuna duyurulurken, on bir gece boyunca renkli etkinlikler halkın beğenisine sunulacak. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, belediyeciliğin anlamının sadece temel hizmetleri halkla buluşturmak olmadığını, bunun yanında sosyal ve sanatsal etkinlikler için de çalışması gerektiğini kaydetti.

11 köy temsil ediliyor
Çelebi amaçlarını halkın sosyal etkinliklerden yararlanmasını sağlamak olarak açıklarken, hedeflerinin festivali uluslararası boyuta taşımak olduğunu söyledi. Dikmen Belediyesi’ne bağlı 11 köyü temsilen gerçekleşen festivalde altı gün sosyal etkinlikler beş gece de konserler düzenleniyor. Etkinliklerde Kıbrıslı Türk sanatçı ve gruplar sahne alırken darts sporundan tavlaya pek çok sosyal aktivite de bölge halkıyla buluşuyor.  Festivalde daha önce Dart Turnuvası, Tavla Turnuvası, Minikler Futbol Şenliği, Kıbrıs Gecesi, Tombala ve Çekiliş Gecesi, Klasik Otomobil Araç Sergisi ve geçtiğimiz akşam S.O.S Konseri yapıldı.

Festival etkinlikleri
6 Ağustos 2015 – Ayşegül Zayim ve Grup Saki Konseri
7 Ağustos 2015 – Nazif Dölek Konseri
8 Ağustos 2015 – Ahmet Evan Konseri

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur