1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dikmen'de çocuklar fidan dikti
Dikmen'de çocuklar fidan dikti

Dikmen'de çocuklar fidan dikti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı Dikmen İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle fidan dikti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı,  Cumhurbaşkanlığı bünyesinde sürdürülen Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi ile Yeşil Okul, Geri Dönüşüm Projesi’ne katılan Dikmen İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle fidan dikti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Meral Akıncı, Dikmen İlkokulu’nun Temiz Düşün projesine katkısından dolayı, Okul Müdürü Şaziye Onbaşı’ya “Temiz Düşün bayrağı” ve bir yıllık faaliyet programını da verdi.
Fidan dikimi için Dikmen İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Temiz Düşün Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz ile birlikte katılan Meral Akıncı, öğrencilerle sohbet ederek, çevre temizliğinin ve geri dönüşünün önemini ile Cumhurbaşkanlığı olarak “Temiz Düşün’ projesi kapsamında neler yapıldığını anlattı, çevreyle ilgili çocuklara sorular sordu, çocukların sorularını yanıtladı. “Yeşil okullar” adı altında okulların ağaçlandırıldığını, çocuklarda da çevre bilincinin geliştirildiğini belirten Meral Akıncı, Geri Dönüşüm Projesi ile de plastik, metal ve kağıt ayrışımın yapıldığını anlattı.

d1-049.jpg

d2-043.jpg

ÖĞRENCİLER, MERAL AKINCI’DAN ZEYTİN FİDANI İSTEDİ

Ellerinde, “Çevre miras değil emanettir”, “Yeşili sev doğayı koru”, “Yarının doğası, bugünden yaratılır”, “Sen doğayı koru doğa seni korusun”, “Azalt, tekrar kullan, geri dönüştür!”, “Temiz insan temiz çevre” yazılı döviz taşıyan öğrenciler, okul bahçelerine dikmek için Meral Akıncı’dan zeytin, çam ve çınar ağacı fidanı istedi. Meral Akıncı, çam ve özellikle zeytin fidanlarını kısa sürede okula ulaştıracağını söyledi.

Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur