1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dikmen İlkokulu’nun final başarısı
Dikmen İlkokulu’nun final başarısı

Dikmen İlkokulu’nun final başarısı

Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası’nda Dikmen İlkokulu finallere kalmanın mutluluğunu yaşıyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası’nda Dikmen İlkokulu finallere kalmanın mutluluğunu yaşıyor. Pazartesi oynanacak yarı finallerde Yakın Doğu İlkokulu ile finale çıkma mücadelesi verecek olan Dikmen İlkokulu erkek basketbol takımı, aynı zamanda finallerde yer alan tek devlet okulu olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

İlk yılında finallere kaldı
Uzun bir zamandan sonra erkeklerde basketbol takımı çıkararak şampiyonada mücadele eden Dikmen İlkokulu, şampiyonanın başında Yakın Doğu İlkokulu, Necati Taşkın ve Future American College ile aynı grupta yer aldı. Bu grupta sadece Yakın Doğu İlkokulu’na tek sayı farkla mağlup olan Dikmen İlkokulu diğer rakiplerini yenerek 8’li finallere yükseldi. Bu bölümdeki grubunda Levent İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa Koleji ve 23 Nisan İlkokulu ile birlikte yer alan Dikmen İlkokulu, grubundan çıkmayı başararak yarı finale yükseldi.

Bahçeci: “Gelinen noktadan mutluyuz”
Bu yıl kurulan Dikmen İlkokulu erkek basketbol takımı, ilk yıldan önemli bir başarı elde etmenin mutluluğu içerisinde. Başarı ile ilgili olarak görüşünü aldığımız okul Müdür Muavini Kaan Bahçeci ilk yıldan böyle bir başarı beklemediklerini ancak gelinen noktanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Spor salonları olmadan şampiyonaya hazırlandıklarını, sadece birkaç kez kapalı spor salonunda antrenman yaptıklarını söyleyen Bahçeci çocukların birlikte birşeyler yapabilmenin zevkini yaşadığını aktardı.

Sırdar: “Yaz tatilinde çalışmaya başladık”
Dikmen İlkokulu erkek basketbol takımını çalıştıran Beden Eğitimi Öğretmeni Nusret Sırdar, okullar açılmadan yaz tatilinde haftada 2 kez çocuklarla bir araya gelerek antrenman yaptıklarını belirtti. Sırdar ailelerin de özveride bulunduğunu, kapalı spor salonları olmadığı için çalışmaların büyük bir bölümünü okulun bahçesinde bulunan basketbol sahasında yaptıklarını belirtirken, birkaç defa Atatürk Antrenman Salonu’nda çalışma yapabildiklerini dile getirdi. Bölgede öğrenci potansiyelinin çok olduğunu söyleyen Sırdar, ilerleyen yıllarda bu başarıyı devam ettirebilecekleri görüşünde.

Onbaşı: “Tüm öğretmenlerimi tebrik ederim”
Okul Müdüresi Şaziye Onbaşı, takımlarının elde ettiği başarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. “Tüm emeği geçen öğretmenlerimi tebrik ederim” diyen Onbaşı, son 4 okul arasında olmanın gurur verici olduğunu ve tüm spor branşlarını sırasıyla hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Dikmen İlkokulu, finallerde Yakın Doğu İlkokulu, Levent İlkokulu ve Girne Amerikan İlkokulu ile birlikte yer alıyor.

Bu haber toplam 4133 defa okunmuştur