1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DİKKAT: Bu okullarda grev var
DİKKAT: Bu okullarda grev var

DİKKAT: Bu okullarda grev var

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, 11, 18 ve 25 Mart tarihlerinde birçok okulda grev yapacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 11, 18 ve 25 Mart tarihlerinde birçok okulda grev yapacak.

Sendika Başkanı Tahir Gökçebel, tarafından yapılan yazılı açıklamada, KAMU-SEN, KTAMS, KTÖS, TIP-İŞ, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, GÜÇ-SEN, HAZİNE-SEN, ÇAĞ-SEN, DAÜ-SEN, DAÜBİR-SEN ile alınan ortak karara bağlı olarak sendikanın grev ve eylem yapacağı belirtildi.

Buna göre 11 Mart Çarşamba günü, Gazimağusa TMK, Gazimağusa Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Canbulat Özgürlük Ortaokulu; 18 Mart Çarşamba günü, Anafartalar Lisesi, 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli Ortaokulu, Girne Pratik Sanat Okulu ve 25 Mart Çarşamba günü, Türk Maarif Koleji, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Demokrasi Ortaokulu, Bayraktar TMK, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Bayraktar Ortaokulu’nda saat 10:00-12:00 arası grev ve eylem yapılacak.

Ayrıca bu tarihlerde, 2011 sonrasında “Göç Yasası” diye nitelenen yasayla istihdam edilen tüm öğretmenlerin 08:00-13:00 saatleri arasında grev ve eylemde olacağı kaydedildi.

Gökçebel tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“İkiyüzlü politikalarla çalışanları köle yapmak istiyorlar. Kaynak yok diyerek ayrıcalıklılara ve büyük sermayedarlara avantajlar sağlarken, çalışanları günden güne fakirleştirmek istiyorlar. Haklar budanmakta, kamusal alanlar peşkeş çekilmektedir. Kamusal nitelikli eğitim metalaştırılmakta ve bu hizmeti veren öğretmenin ise çalışma ve insanca yaşayabilme, ekonomik koşulları ortadan kaldırılmaktadır. Öğretmen sorunlarla büyük bir yük altına sokulmuş, buna karşın silikleştirilerek farklı yasalarla, farklı haklarda ve kölelik koşullarında çalışmaya razı edilmek ve zincire vurdurulmak istenmektedir. Tüm sendikalarla birlikte KTOEÖS de 11, 18, 25 Mart tarihlerinde grev ve eylemde olacaktır. Dayatma paketlere dur demek için, çalışanların tümüne toplu sözleşme ve sendikalaşma hakkı için, özelleştirmelere dur demek için, öğretmenin hazırlık ödeneğini bile gasp edenlere dur demek için, eşel mobilin, hayat pahalılığının kaldırılmaması için, sosyal güvensizlik ve Göç Yasasının kaldırılması için, tüm öğretmenleri tek yasada, aynı haklarda birleştirmek için eşitlik, adalet ve onur için hep birlikte eylemde olacağız.”

(TAK)

Bu haber toplam 2227 defa okunmuştur