1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Devlette "çifte standart" var
Devlette çifte standart var

Devlette "çifte standart" var

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, devletin tüm çalışanlarına eşit davranmadığını, çifte standart yarattığını söyledi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, devletin tüm çalışanlarına eşit davranmadığını, çifte standart yarattığını söyleyerek, özellikle yeni göreve başlayanlara layık görülen ücretlerin değiştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin emekçi kesimleri fakirleştirmeye devam ettiğini ifade ederek, geçirilen “Göç Yasası” ile mesleklerine yeni başlayan devlet çalışanları ve öğretmenlerin maaşlarının yüzde 40 oranında çalındığını söyledi.

“AKP’nin dayatmaları ile ortaya çıkan bu tablo tam bir fakirleştirme operasyonudur” diyen Elcil, gençlerin bu ülkede tutunmalarını engelleyen “Göç Yasası”’nın ortadan kaldırılmasının şart olduğunu söyledi.

Polislere yüzde 4-7 oranında tahsisat adı altında verilen artışa değinen Elcil, ülkede nüfusa göre polis sayısının fazla olduğunu, ancak polisin yaptığı zor görev nedeni ile emeğinin karşılığını almasının haklı bir durum olduğunu ifade etti.

Elcil şöyle devam etti:

“Devletin tüm çalışanlarına eşit davranmaması, çifte standart yaratması ve özellikle yeni göreve başlayanlara layık gördüğü sefalet ücretlerini değiştirmesi şarttır.

Nitelikli öğretmenlerin ve doktorların sağlıklı ve eğitim sistemine geçişini engelleyen bu siyasi uygulama, sağlık ve eğitim sisteminin niteliğini de doğrudan etkilemektedir. Özelleştirmeye teşvik ve devletin verdiği hizmetlerin kalitesini doğrudan etkileyen Göç Yasası’nın maaş uygulamalarına tepkimizi artırma konusunda kararlıyız.” (tak)

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
Etiketler :