1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DEVLETİN AYIBI
DEVLETİN AYIBI

DEVLETİN AYIBI

15 yaşını doldurmamış, 5 aylık hamile çocukla, 1 buçuk yaşındaki bebeği için Sosyal Hizmetler’in ‘değerlendirmesi’ sürüyor…

A+A-

Henüz 13 yaşındayken ilk bebeğini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 14 Şubat 2016’da dünyaya getiren çocuk, bugün ikinci bebeğine hamile ve kötü şartlarda yaşam mücadelesi verirken ortaya çıktı, DEVLETİN AYIBI örtünemedi…

Meltem SONAY

Girne’de belediyenin yaşadıkları ÇÖP EVİ temizlediğini duyurması ile ortaya çıkan 15 yaşını doldurmamış, 5 aylık hamile çocukla, 1 buçuk yaşındaki bebeği için Sosyal Hizmetler’in ‘değerlendirmesi’ sürüyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, konunun takiplerinde olduğunu söylerken, dün gün boyu gerekli toplantıların yapıldığını ve çocuk ve bebeği ile ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

Çocuğa ve bebeğine haftalardır yardımcı olan Altın Patiler Derneği Başkanı Deniz Osman Cin, çocuğun ve bebeğinin şu anda güvende olduğunu belirtti, yapılan yayınlara ve yorumlara tepki gösterdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, konunun takiplerinde olduğunu söylerken, dün gün boyu gerekli toplantıların yapıldığını ve çocuk ve bebeği ile ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

“Söz konusu olan bir çocuk!... Lütfen duyarlı olun”

Altın Patiler Derneği Başkanı Deniz Osman Cin çocuk ve bebeğinin Sosyal Hizmetler Dairesi’nin de bilgisi dahilinde, temiz ve güvenli bir yerde olduğunu ifade ederken, kamu oyu ve basına da ‘duyarlılık’ çağrısında bulundu.

Söz konusu olanın bir çocuk olduğuna işaret eden Deniz Osman Cin, yapılan bazı yayınlar ve sosyal medyadaki yorumların çocuğun psikolojisini olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

Deniz Osman Cin, “Söz konusu olan bir çocuk. Üstelik 5 aylık hamile bir çocuk ve bir buçuk yaşındaki bebeği. Şu an için en önemli şey bu çocuğun sağlıklı doğum yapabilmesini sağlamak. Bu stresle sağlıklı doğum yapabilmesi de mümkün olmayacak. Herkesten biraz duyarlı olmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İlk doğumundan sonra biyolojik anne ve babası ilgilendi”

Sosyal Hizmetler ‘değerlendiriyor’…

“Belli adımlar atılacak” diyen Aydan Başkurt, “Çocuk bilgi ve kontrolümüzde. Uzmanımız da gerekli desteği veriyor. Şu an için değerlendirmelerimiz devam ediyor, birkaç gün içinde ne yapılacağına ilişkin geniş açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

Özel yasalarla korunan bir çocuğun söz konusu olduğunu ve yasal boyutun da araştırılması gerektiğini ifade eden Başkurt, çocuğun menfaati doğrultusunda atılması gereken adımların atılacağını kaydetti.

Çocuk ve bebeğine haftalardır yardımcı olan Altın Patiler Derneği Başkanı Deniz Osman Cin, çocuğun ve bebeğinin şu anda güvende olduğunu belirtti, yapılan yayınlara ve yorumlara tepki gösterdi: “Söz konusu olan bir çocuk!.. Lütfen duyarlı olun

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Başkurt: “İlk doğumundan sonra biyolojik anne ve babası ilgilendi”

Henüz 13 yaşındayken ilk bebeğini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, 14 Şubat 2016’da dünyaya getiren çocuğun, bugün ikinci bebeğine hamile ve kötü şartlarda yaşam mücadelesi verirken ortaya çıkmasının sorulması üzerine ise Başkurt, ilk doğumundan sonra çocukla biyolojik anne ve babasının ilgilendiğini ifade etti.

“Aldığım bilgiye göre daha önce yine Sosyal Hizmetler ilgilendi ancak çocuğun biyolojik anne babası ilgilendiği için Sosyal Hizmetler’den yardım istemediler” diyen Başkurt, “Yasal ebeveynleri de onlar olduğu için Sosyal Hizmetler adım atamadı” şeklinde konuştu.

Çocuğun yeni durumununsa çok yeni bilgilerine geldiğini ve o andan itibaren de hemen çalışma başlatıldığını savunan Başkurt; şu anda da yine denetimizde ve bilgimizde. Menfaatine en doğru karar için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Polis de devrede!..

Öte yandan konuyla ilgili polisin de devreye girdiği ve dün 15 yaşını doldurmamış 2. bebeğine hamile çocuktan ifade aldığı öğrenildi.

 


 

13 yaşında, Devlet Hastanesi’nde doğum yapmıştı…

mahk.jpg

14 Şubat 2016 tarihinde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 13 yaşındaki bir çocuğun, bir kız bebek dünyaya getirdiği ortaya çıkmış, polis ekiplerinin başlattığı soruşturma sonucunda, 13 yaşındaki Bulgaristan uyruklu kız çocuğuyla, cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen 28 yaşındaki C.Ş., iddia üzerine tutuklanmıştı.

İnşaat işçisi C.Ş önce tutuklanmış, sonra serbest kalmıştı…

Girne’de Mustafa Ali Zihni Sokak, polis lojmanları D Blok Daire 8’de kaldığı tespit edilen Bulgaristan uyruklu, inşaat işçiliği yapan zanlı C.Ş., “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüzde bulunma” ve “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmıştı. 

Kasım 2014’den beri birlikte olduklarını söylemişti…

Mahkeme tarafından teminata bağlanan zanlı C.Ş.’nin yurt dışına çıkışı yasaklanarak davaları görüşülünceye dek serbest kalmıştı.

13 yaşındaki kız çocuğuyla Kasım 2014’den beri birlikte olduğunu iddia eden C.Ş’nin ülkede turist vizesiyle bulunduğu belirtilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3231 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler