1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Devlete istihdam süreci başladı
Devlete istihdam süreci başladı

Devlete istihdam süreci başladı

İstihdam müracaatı için dün Personel Dairesi’ne başvuran 67 çalışan, haklarını almanın memnuniyetini yaşadığını dile getirdi. YENİDÜZEN’e konuşan çalışanlar, “mücadelemizi kazandığımız için mutluyuz. Sonunda başarıyı elde ettik” dedi

A+A-

KTHY’nin kapanmasının ardından CAS’a aktarılan ve 30 Haziran’da işlerine son verilen 137 çalışanın devlete istihdamına ilgili süreç dün başladı

Ayşe GÜLER

Özelleştirme Yasası kapsamında devlette istihdam hakkı elde eden eski KHTY çalışanları, dünden itibaren Personel Dairesi’ne müracaat etmeye başladı.
Kamuda istihdam olabilme hakkı kazanan 137 çalışandan 67’si dün sabah saatlerinden itibaren Başbakanlığa giderek,  Personel Dairesi’ne başvuruda bulundu.
Personel Dairesi’ne giderek isim sırasına göre numara alan çalışanlar, 5’erli gruplar halinde başvurularını yaptı.
Personel Dairesi’ne bağlı görevli 2 memur, çalışanların müracaatlarını kabul etti.
Memurlar, çalışanların evraklarını kontrol ederek, işlemlerini tamamladı.

Başvurular 26 Ocak’a kadar devam edecek
Dün başlayan başvurular, 5 iş günü içerisinde yani 26 Ocak Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilecek.
Çalışanlar başvuruların tamamlanmasının ardından, mülakata çağrılacak. İşlemlerinin tamamlanmasıyla 137 çalışanın 25 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında devlette iş başı yapmaları bekleniyor.

Gerekli belgeler
Açıklamada, Özelleştirme Yasası tahtında istihdam edilecek KTHY (CAS) çalışanlarının yanında getirmesi gereken belgeler ise şöyle: “Kimlik kartının aslı ve fotokopisi; En son mezun olduğu okulun diplomasının aslı ve fotokopisi;  Polis Genel Müdürlüğü’nden temin edilecek karakter belgesinin aslı ve fotokopisi; Erkek adaylar için askerlik terhis belgesinin aslı ve fotokopisi; Hak sahibinin dilekçesi.”

---------------------------------------------


Çalışanlar ne dedi?

Naim Doğan: “Herkese hayırlısı olsun. Umarım bir kez daha böyle olumsuzluklar yaşamayız. Herkese teşekkür ediyoruz, geriye kalan haklarımız için de mücadele edeceğiz. 69 kişinin verdiği mücadele sonrasında herkese hak doğdu, 137 kişi istihdam hakkından yararlanacak.”

Savaş Şimşek: “Uzun bir mücadele sonunda haklarımızı kazandık, hepimiz mutluyuz. Sürdürdüğümüz mücadele sonucunda bizim dışımızda 25-30 kişi daha bu haklardan yararlandı. Onlar için de sevindik. Hava-Sen dışında tüm sendikalara teşekkür ediyoruz. Halk, kimin mücadele verdiğini çok iyi biliyor”

Eren Büyükoğlu: “Başta CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıktıkları ve gösterdiği başarıdan dolayı hakkımızı alabildik. Hava-Sen hariç sendikalarımıza teşekkür ediyoruz. Mücadelemizi kazandığımız için mutluyuz. Uzun bir aradan sonra ilk kez geçtiğimiz akşam ailemin yüzünün güldüğünü gördüm, bu her şeye değer”

Mürüde Genç: “Haklarımızı kazandığımız için mutluyuz, çok mücadele verdik. Sonunda da başarıyı elde ettik. Bu hakkın bize 4 yıl önce verilmesi gerekiyordu ancak bugün çözüldü. Yine de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Engin Önel: “Bugün gelinen aşamadan dolayı oldukça mutluyuz. Uzun mücadele verdik, hakkımızı kazandık. Umarım bundan sonraki süreçte olumsuzluk yaşanmaz. Her şeyin yolunda gitmesini ümit ediyoruz”

Osman Yücelen: “6 aylık mücadelenin ardından 137 kişi devlette istihdam hakkı elde etti. 68 eski KTHY çalışanının başlattığı mücadeleden, 137 kişiye hak doğdu. Bu durumdan dolayı mutluyuz. Aslında bu hakkın 2012 yılında verilmesi gerekiyordu ancak bugün verildi. CTP hükümetine teşekkür ediyoruz. Çalışanlar başvuruların ardından mülakata katılacak, hemen sonrasında da 25 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında işe başlayacak”

İbrahim Garip: “İşin bu noktaya gelmesine katkı koyan herkese teşekkür ederiz. Zorlu bir süreç yaşadık, mücadele ettik. Mutluyuz”

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur