1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Devlet katkısı %8.5’ten % 9,25’e
Devlet katkısı %8.5’ten % 9,25’e

Devlet katkısı %8.5’ten % 9,25’e

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ek olarak hazırlanan çalışma ile 28 belediyenin aldığı katkı payının artması gündemde.

A+A-

Ayşe GÜLER

Belediyelerin aldığı devlet katkısının % 8.5’ten % 9.25’e yükselmesi gündemde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ek olarak hazırlanan çalışma ile 28 belediyenin aldığı katkı payının artırılması hedefleniyor.

Meclis’te bekleyen Belediyeler Yasa Tasarısı’nda ‘devlet katkısının artırılması’ yönünde belediyelerin tepkileri karşısında hazırlanan çalışmanın önümüzdeki dönemde hayata geçmesi bekleniyor.

Tüm belediyeler % 9, nüfusu 5 binin altında yüzde 0.25 ekstra katkı…

Yapılan çalışma ile tüm belediyeler yüzde 9 oranında devlet katkısından yararlanacak, yüzde 0.25’lik katkı ise nüfusu 5 binin altında olan kırsal kesim belediyelerine ekstra olarak uygulanacak.

Bakanlar Kurulu’nda geçtiğimiz hafta onaylanarak Meclis’e yeniden sevk edilen ek çalışma önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelecek.

-----------------------------------------------

Çalışma Bakanı Gürpınar: “5 bin nüfus altındakilere %0,25’lik ekstra uygulama”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, tasarının hayata geçmesi ile belediyelerin aldığı devlet katkısının yüzde 8.5’ten yüzde 9.25’e çıkarılacağını söyledi.

Gürpınar, tüm belediyelere yüzde 9 oranında devlet katkısı uygulaması yapılacağını, yüzde 0.25’lik kısmın ise nüfusu 5 binin altında olan kırsal kesim belediyelerine ilave olarak uygulanacağını dile getirdi.

“Ana tasarıya eklenecek”

Gürpınar, daha önce Bakanlar Kurulu’nda geçerek Meclis’e sevk edilen Belediyeler Yasa Tasarısı’nda belediyelere verilecek devlet katkı payının artırılmasına yönelik eksikliklerin bulunduğuna dair tartışma yaşanmasına üzerine böyle bir çalışmanın yapıldığını belirtti.

Gürpınar, söz konusu çalışmanın daha önce Bakanlar Kurulu’ndan geçerek Meclis’te bekleyen Belediyeler Yasa Tasarısı’na ekleneceğini ifade etti.

Güncel yatırımlar güvence altına alınacak…

“Ana tasarıda bu sorunu çözebilmek için 2 madde koyduk. İlk olarak güncel yatırımların güvence altına alınarak, gelecekteki yatırımların yapılabilmesi için herhangi bir belediye arka arkaya 2 ay sosyal güvenlik yatırımlarını yapmazsa, 3. ay Çalışma Bakanlığı doğrudan devreye girecek. Maliye Bakanlığı ile yazışarak, devlet katkısından otomatik olarak kesilerek primleri yatırılacak” şeklinde konuşan Gürpınar, böylelikle yeni bir sorunun oluşmasının engelleneceğini dile getirdi.

Gürpınar, bunun yanı sıra ikinci maddede şu an itibariyle oluşan borç stokunun ödenebilmesi için 15 yıla yayılan taksitlendirme yapılacağını ifade ederek, borç stokunun geriye dönük ödeneceğini, sorunun tarihe karışacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur