1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Devlet Hastanesi'nin randevu biriminde iyileştirme
Devlet Hastanesi'nin randevu biriminde iyileştirme

Devlet Hastanesi'nin randevu biriminde iyileştirme

Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, randevu sistemindeki bazı eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

A+A-

Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, randevu sistemindeki bazı eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi. Dizdarlı, 5 Kasım tarihinden itibaren cevaplanmamış randevu taleplerine en geç 24 saat içerisinde geri dönüşüm yapılacağını duyurdu.

Açıklamada şunlar ifade edildi; Bilindiği gibi bir yılı aşkındır hastanemiz polikliniğine hasta kabulü randevu sistemi üzerinden olmaktadır. Buna göre mesai saatleri içinde 1101 nolu telefonun direk aranması ile istenilen hekime muayene olmak için, onun uygun zamanında randevu alınabilmektedir. Bu arada halkımızdan gelen şikayetleri de dikkate alarak sistemi olanaklarımız ölçüsünde iyileştirme çabalarımız sürmektedir. 

Son zamanlarda en çok yapılan şikayet, “telefonlara yanıt verilmediği” olmuştur. Gerçekten de yaptığımız incelemede alınan tüm tedbirlere karşın cevaplama oranının  %72 dolaylarında kaldığı tespit edilince yeni önlemler aranmış ve teknolojik olanaklar içerisinde aşağıdaki yöntemin tatbikine karar verilmiştir.

Buna göre 5 Kasım 2018 den itibaren cevaplanamayan telefonların numarası tespit edilecek ve en geç 4-24 saat içerisinde bir kez karşı arama ile aranacaktır. Bu sayede yoğun telefon trafiği nedeniyle bize ulaşamayan kişilerin randevu alması sağlanacaktır.

İkinci bir şikayet konusu olan randevuların uzaması ile ilgili çalışmalar sürmektedir. Çok yakında bu yönde alınacak tedbirleri de ayrıca açıklayacağız.

Ayrıca kısa zamanda internet üzerinden randevu alınması içinde çalışmalara başlanmıştır.

 

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur