1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dev yeşil kaplumbağa tedavi ediliyor
Dev yeşil kaplumbağa tedavi ediliyor

Dev yeşil kaplumbağa tedavi ediliyor

Girne kıyısında hayvanseverler tarafından bulunarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hayvan Hastanesi’ne getirilen dev yeşil kaplumbağa'nın tedavisi sürüyor.

A+A-

 

Girne kıyısında hayvanseverler tarafından bulunarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hayvan Hastanesi’ne getirilen dev yeşil kaplumbağa'nın tedavisi sürüyor.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, ağa takılarak bir yüzgecini kaybeden ve hastaneye getirildiğinde durumu kritik olan yeşil kaplumbağanın durumunun halen kritikliğini koruduğunu söyledi.

“HASTANEMİZİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER”

Yrd. Doç. Dr. Ergene, kaplumbağanın YDÜ Hayvan Hastanesi’ne getirildiğinde bir yüzgecine sicim dolanmış olarak geldiğini, muhtemelen de sicimden dolayı yüzmesinin sınırlandırılmış olmasından dolayı kendisini karaya vurmuş olabileceğini söyledi. Kaplumbağanın yaralarına her gün bakım yapıldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ergene, yeşil kaplumbağanın yaşatılması için Hayvan Hastanesi’nin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek “yeşil kaplumbağayı yaşatmak için konusunun uzmanı hocalarımız büyük gayret gösteriyor. Bu konuda hastanemizin bütün imkanları seferber edilmiştir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ergene, kaplumbağanın tedavisi için Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan, Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller ve Dr. Çağrı Gültekin’den oluşan bir heyetin ilgilendiğini belirtirken, kaplumbağanın durumu ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“ULTRASONOGRAFİ VE ENDOSKOPİ UYGULANDI”

“İlk gün geldiği duruma göre iyi anlamda gelişmeler gösteren yeşil kaplumbağanın kan değerleri yapılan laboratuvar testleri sonucunda ciddiyetini korumaktadır. Kendi isteği ile beslenme hareketleri başlamamasından dolayı sıvı tedavisi ve gastrik sonda ile beslenme devam etmektedir. Çekilen röntgen sonucunda kopan yüzgecinin bölgesinde eski bir kırık tespit edilmiştir ve yüzgecin kırığa bağlı koptuğu düşünülmektedir. Yapılan ultrasonografi ve endoskopi sonucunda iç organlarda ve yemek borusunda herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır. Doğal ortamı, su ısı seviyesi ve su tuz oranı dengelenen yeşil kaplumbağanın hareketliliği artmış ve çevreye ve olaylara tepkisi başlamıştır.”

(tak)

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur