1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ'ten KTAMS'a DESTEK
DEV-İŞten KTAMSa DESTEK

DEV-İŞ'ten KTAMS'a DESTEK

DEV-İŞ yaptığı basın açıklamasıyla KTAMS grevine destek belirtti.

A+A-

DEV-İŞ yaptığı basın açıklamasıyla KTAMS grevine destek belirtti. Basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Kıbrıslı Türkleri yok oluşa sürükleyen, varlığını, kimliğini, erozyona uğratan, “Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü” yani yıkım protokolü, gelmiş geçmiş hükümetler eliyle uygulanmaya devam ediyor.
Aslında bakıldığında ekonomik paket denilen tedbirlerin özü, iş güvencesinin ortadan kalkması, maaş ve ücretlerin azaltılması, çalışma saatlerinin uzaması, Hayat Pahalılığı ödeneğinin sulandırılması, Asgari Ücret’i sefalet düzeyine indirmesi, Taşeron işçiliğin yaygınlaşması ve Kamu mallarının özelleştirilmesidir.
Ekonominin büyümesi, sürdürülebilir ekonomik yapı denilerek, Dünyada ve Avrupa’da uygulanan Neoliberal politikalar, Kıbrıslı Türk emekçilerine de dayatılmaktadır. Kıbrıslı Türk emekçiler bu dayatmalara karşı direnmekte ve direnişi sürdürmekte kararlıdırlar.
Bu anlamda kardeş Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın ortaya koyduğu grev gerekçelerini yerinde ve doğru talepler olarak değerlendiriyoruz. Sermayedarlara milyarlarca vergi bağışlayan hükümet, Kıbrıslı Türk emekçilerin sesine artık kulak vermelidir.
Kıbrıs Türk Amme Memurlarının 16 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirecekleri grevi desteklediğimizi belirtir, mücadeleci KTAMS üyelerini selamlar, DEV-İŞ olarak dayanışmamızı belirtiriz.
Emekçilerin Kurtuluşunun teslimiyetden değil direnişten, bireysel çıkarlar yerine toplumsal çıkarlardan ve adil paylaşımdan geçtiğini hatırlatır, tüm emekçileri örgütlü mücadeleye davet ederiz."

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur