1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ’in SESİ gazetesinin 3. Sayısı çıktı
DEV-İŞ’in SESİ gazetesinin 3. Sayısı çıktı

DEV-İŞ’in SESİ gazetesinin 3. Sayısı çıktı

DEV-İŞ’in Sesi Gazetesinin üçüncü sayısı, ‘mutlu günler için sendikalı ol’ özel eki ile birlikte çıktı.

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (DEV-İŞ) üyelerine yönelik çıkarttığı gazetesi DEV-İŞ’in SESİ’nin üçüncü sayısı, Sendikalı Ol özel ekiyle birlikte çıktı.

DEV-İŞ’in SESİ gazetesi ‘Tanı Bunları’ manşetinin altında özelde sendikalaşma tartışmalarına yer vererek, sendikalaşmaya karşı çıkan iş verenlerin demeçlerini yayınladı. ‘Sendikanın ‘S’sine tahammül edemediler, Tanı Bunları’ manşetiyle çıkan gazetede, sermaye, patron örgütleri eleştirildi.

Gazetede ayrıca Devrimci Genel İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Boğaz Endüstri Madencilik emekçisi Hayrullah Çolak ile özel bir röportaj yer alırken, DEV-İŞ’în uluslararası alanda üyesi olduğu Dünya Sendikalar Federasyonu’nun 70. yılı sebebiyle bir makale de yayınlandı.

DEV-İŞ’in son iki ay içerisinde yaptığı sözleşmeler ve faaliyetlerin de yer aldığı gazete de ayrıca taşeronlaşma, grev hakkı ve asgari ücretle de ilgili köşe yazıları da yer almakta.

Mutlu günler için sendikalı ol özel sayısı da çıktı!
DEV-İŞ’in Sesi gazetesiyle birlikte son aylarda özel sektörde sendikalaşma tartışmaları ve çabaları kapsamında DEV-İŞ’in tavrını içeren ve emekçileri sendikalı olmaya çağıran ‘Mutlu günler için sendikalı ol’ özel eki de yayınlandı.

DEV-İŞ’in özelde sendikalaşma ile ilgili görüş ve önerilerin yer aldığı özel ekte, ayrıca DEV-İŞ’in kurucu başkanı Hasan Sarıca, DEV-İŞ eski başkanı Ali Gulle ve DEV-İŞ başkan vekili Hasan Felek’in de konuyla ilgili gazetelerde çıkan röportajları yer almakta.

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur