1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dev-İş Larnaka’daki Retun-See 3.Kongresi ‘ne katıldı
Dev-İş Larnaka’daki Retun-See 3.Kongresi ‘ne katıldı

Dev-İş Larnaka’daki Retun-See 3.Kongresi ‘ne katıldı

DEV-İŞ yetkililerinin de katıldığı Güney Doğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retun-See 3. Olağan Kongresi, Larnaka’da yapıldı.

A+A-

DEV-İŞ yetkililerinin de katıldığı Güney Doğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retun-See 3. Olağan Kongresi, Larnaka’da yapıldı.

DEV-İŞ’in de Yürütme Kurulunda temsil edildiği Ağın PEO –Segdamelin Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı kongresine 12 ülkeden 17 sendika ve federasyonu temsilen 85 delege katıldı.

DEV-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre, iki gün süren Retun-See 3. Kongresine DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek ile DEV-İŞ Dış İlişkiler Sekreteri Koral Aşam katılıp, emek hareketinin sorunları ile Kıbrıs sorunu konusunda konuşma yaptılar.

DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta PEO ile birlikte yürüttükleri ortak vatan ve emek mücadelesine, Retun-See’nin her zaman her konuda destek verdiğini belirterek, küresel sermayeye karşı emekçilerin uluslararası sınıf dayanışmasının önemine dikkat çekti. Enerji sektöründeki sorunlara da değinen Felek, ayni zamanda Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri de değerlendirerek, DEV-İŞ’in Birleşik Federal Kıbrıs hedefini ortaya koydu.

DEV-İŞ Dış İlişkiler Sekreteri Koral Aşam da emekçilerin genel anlamda yaşadığı sorunlara vurgu yaparak, DEV-İŞ’in özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, güvencesiz çalışmaya ve iş cinayetlerine karşı verdikleri mücadeleye vurgu yaptı.

Retun-See 3. Kongresinde 3 karar tasarısı da oybirliği ile kabul edildi. Kararların birinde Kıbrıs sorununun çözümü ve Kıbrıslı Türk ve Rum emekçilere verilen dayanışmaya vurgu yapıldı.

Kongrede ayrıca DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis’e, Ağın Genel Sekreteri Nikos Orfanos’a da, emek mücadelesine yaptıkları katkıdan dolayı birer plaket sunuldu. TAK

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur