1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dev-İş: “Lapta Huzurevi’nin huzuru kaçtı”
Dev-İş: “Lapta Huzurevi’nin huzuru kaçtı”

Dev-İş: “Lapta Huzurevi’nin huzuru kaçtı”

Sendika, Huzurevi’nde işten atılan 14 kişinin geri alınmasını istedi.

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Lapta Huzurevi’nde hafta başından beridir özel şirket, taşeron ve hükümet eliyle bir insanlık dramı yaşandığını” ve “Lapta Huzurevi’nin huzurunun hükümet ile taşeron işbirliğiyle kaçırıldığını” savundu.

Sendika, Huzurevi’nde işten atılan 14 kişinin geri alınmasını istedi.

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek, yazılı açıklamasında, devlete bağlı Lapta Huzurevi’nde taşeron bir şirkete bağlı olarak 6 yıldır görev yapan aralarında hemşire, bakıcı ve aşçının bulunduğu 14 emekçinin devlet ile taşeron şirket arasındaki anlaşmanın yenilenmemesi nedeniyle işten atıldığını belirtti.

Hükümetin emekçilere sahip çıkmadığını savunan Felek, “Lapta Huzurevi’nde huzur hükümet ve taşeron işbirliği ile kaçırılmıştır. DEV-İŞ olarak bu ülkede taşeronlaştırmayı ve güvencesiz çalışma biçimini kurumlaştıran hükümetlere yazıklar olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Felek, işten atılanların hafta başından beri haklarını eylem yaparak aradığını, kadrolu çalışanların da bu kişilerin işlerine son verilmesini istemediğini; Huzurevi’nde yaşayan insanlarla bakıcılar arasında kurulan duygusal bağdan kaynaklı olarak, işten durdurulmaların yaşlılar üzerinde de olumsuz psikolojik etkiler bırakacağını kaydetti.

Dev-İş Başkan Vekili Felek, hükümetlerin son on yıldır ekonomik paket dayatmaları nedeniyle iş güvencesi ve insanca yaşanabilecek ücret sağlayamadığını belirterek taşeronlaştırmanın güvencesizleştirme, yoksullaştırma ve geleceksizleştirme anlamına geldiğini; bugün Lapta Huzurevi’nde yaşananların da bunun en açık kanıtı olduğunu ifade etti.

Felek açıklamasında şunları belirtti:
“DEV-İŞ olarak hafta başından beridir eylemde olan haklı Lapta Huzurevi emekçilerinin derhal işlerine geri alınmalarını, güvenceli ve insanca yaşanabilir koşulların sağlanmasını istiyoruz. Aynı zamanda taşeron sisteminin devlet kurumlarından atılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.” TAK

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur