1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dev-İş İngiliz Üslerinde başlatılan grevi selamladı
Dev-İş İngiliz Üslerinde başlatılan grevi selamladı

Dev-İş İngiliz Üslerinde başlatılan grevi selamladı

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), PEO, SEK, TÜRK-SEN ve PASİDİ’nin İngiliz Üslerinde başlatmış olduğu iki toplumlu grevi DEV-İŞ olarak selamladı ve dayanışma bildirdi.

A+A-

 

DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı yazılı açıklamada, “TAŞEL grevimizden zaferle çıktığımız şu günlerde, İngiliz Üslerinde de başlatılan grevin başarıyla sonuçlanması tüm kesimlerde mücadele motivasyonunu artıracaktır” ifadelerini kullandı.

İngiliz üslerindeki iki toplumlu grevin aynı zamanda tarihi bir öneme de sahip olduğunu kaydeden Felek, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar’ın ada üzerinde tesis edecekleri barışın, ortak mücadele ve dayanışma ile gündelik mücadele pratikleriyle şekilleneceğini kaydetti.

Kemer sıkma politikalarına ve emeğin gaspına karşı İngiliz Üslerinde başlatılan iki toplumlu mücadelenin aynı zamanda örnek bir mücadele olduğuna işaret eden Felek, bugün İngiliz Üslerinde yaşanan grevin tarihteki maden grevinde olduğu gibi “Kıbrıslıların” sınıf temelinde yürüttükleri ortak mücadeleye ve birleşik federal Kıbrıs kavgasına örnek olacağını belirtti.

Felek şöyle devam etti:

“Açık bir gerçek var, bugün bizi din, dil ve milliyet ekseninde yapay argümanlarla bölmek isteyenlere cevap hayatın gerçekliği içinde mevcuttur. Her iki kesimde de yaşanan kemer sıkma politikaları, neoliberal uygulamalar ve güvencesizleştirme dalgası bizleri, yani Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumları sınıf ve emek temelinde ortak mücadeleler vermeye çağırıyor. Adamızda gerçek barışı da bu temelde verilecek mücadeleler sonucunda yaratacağız.”

(tak)

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur