1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ Büyükkonuk’ta grevde
DEV-İŞ Büyükkonuk’ta grevde

DEV-İŞ Büyükkonuk’ta grevde

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş sendikası bugün Büyükkonuk Belediyesi’nde maaşlarının halen daha ödenmemesinden dolayı bir günlük uyarı grevine çıkıyor.

A+A-

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş sendikası bugün Büyükkonuk Belediyesi’nde maaşlarının halen daha ödenmemesinden dolayı bir günlük uyarı grevine çıkıyor.

Dev-İş Başkanı: Çalışanlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır

Konu ile ilgili Devrimci Genel-İş Başkanı Hasan Felek imzası ile yapılan açıklama şöyle:
“Ocak 2014 yılından beri Devrimci Genel-iş sendikasında örgütlü olan çalışanlar, Maaşların ödenmemesini ve yasalara uymayan Belediye Başkanının personel üstündeki keyfi uygulamalarını protesto etmek için greve çıkacak.
Sendika ile Büyükkonuk Belediye çalışanlarının bugün gerçekleştirdikleri toplantıda çalışanların oybirliği ile  grev kararı alınmıştır.
30 Mayıs’ta ödenmesi gereken aylık ücretlerin, Belediye Başkanı ile yaptığımız bütün iyi niyetli girişimlerimize rağmen, bu güne kadar ödenmemiştir.
Çalışanların en temel hakkı olan maaş ödemelerinin gününde yapılmaması, üyelerimizin yaşam şartlarını zorlamakta ve isyan noktasına getirmektedir.
Evine ekmek götüremeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, kredi borcunu ödeyemeyen, elektriği borcundan dolayı kesilen çalışanlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır.
Bütün ay çalışıp maaş alamayan, ayrıca ek mesai de çalıştırılan ve ödenmeyen çalışanlar bu günden sonra da ek mesai yapmama kararı almıştır.
Devrimci Genel-İş Sendikası olarak Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen’i çalışanların maaşlarını ve ek mesai ücretlerini bir an önce ödemesini talep eder, Belediye de huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmaya davet ederiz.”

Büyükkonuk Belediye Başkanı: Grev seçime yöneliktir

Büyükkonuk Belediye Başkanı ve UBP Büyükkonuk Belediye Başkan adayı Sezai Sezen, Büyükkonuk Belediye çalışanların maaşlarının hesaplarına yattığını belirterek, uyarı grevinin tamamen seçime yönelik olduğunu ileri sürdü.

Çalışan maaşlarının bir kısmının Ziraat Bankası, bir kısmının da Vakıflar Bankası’na dün yatırıldığını dile getiren Sezen, Vakıflar Bankası’nda işlemlerin tamamlanamamasından dolayı gecikme yaşandığını ancak bu sabah itibariyle işlemlerin tamamlandığını söyledi.

TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, belediye ile DEV-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde, maaşların her ayın 5. iş gününe kadar ödenmesi hükmü olduğundan, maaş ödemelerinde bir aksama yaşanmadığını kaydetti.

Sendika yetkililerinin grev konusunda yazılı beyanda bulunmadığını da söyleyen Sezen, Dev-İş’in yaptığı greve anlam veremediğini belirtti.(tak)

Bu haber toplam 2262 defa okunmuştur