1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ, BKP-AKEL’e saldırıyı eleştirdi
DEV-İŞ, BKP-AKEL’e saldırıyı eleştirdi

DEV-İŞ, BKP-AKEL’e saldırıyı eleştirdi

Felek: “Saldırı kaygı verici. barışın yolu ortak mücadele ve yüzleşmekten geçer”

A+A-

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkan Vekili Hasan Felek çözüm ve yeniden yakınlaşma sürecine girildiği bir dönemde BKP-AKEL heyetlerine Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde yapılan saldırının, kaygı ve üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Felek, yaptığı yazılı açıklamada, adada barışı inşa etmek ve her iki toplumun yeniden yakınlaşmasını sağlamanın her iki kesimde de kapsamlı bir yüzleşme süreciyle gerçekleşeceğini ifade etti.

Hasan Felek, BKP-AKEL heyetlerinin her iki kesimde de şehitlikleri ziyaret etmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Felek, bu tür etkinlikler yapılırken, acılı kesimlerle diyalog geliştirilmesi ve yüzleşmeyi gündelik hayatın içerisinde inşa etmenin, olası provokasyonları ve saldırıların zeminini de daraltacağını belirtti.

Felek, BKP-AKEL heyetlerine yapılan saldırının bir yandan barış mücadelesi sürecinde provokasyonlara hazır olunması gerektiğini gösterirken, diğer yandan da bu tür etkinliklerin organize edilirken farklı diyalog kanallarının da açılması gerekliliğini gösterdiğini kaydetti.

Hasan Felek, Kıbrıs sınıf sendikacılığının, önümüzdeki dönemde kin ve düşmanlığa karşı toplumların güçlü dayanışmasını, şövenizme, ırkçılığa ve faşizme karşı ortak mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur